Ексклюзиви
субота, 17 травня 2008 07:10

Геїв та лесбіянок закидали яйцями

Автор: фото: PHL
  Прибиральниця збирає з підлоги муку та кефір. Працівниці агентства УНІАН змивали яйця зі стін
Прибиральниця збирає з підлоги муку та кефір. Працівниці агентства УНІАН змивали яйця зі стін

16 травня "Євразійський союз геїв та лесбіянок" влаштував у Києві в агенції УНІАН прес-конференцію. Директор організації росіянин Денис Гоголєв, керівник київського союзу лесбіянок "Свобода характеру" Світлана Шпаченко та юрист Андрій Градовський кілька хвилин не можуть вирішити, кому першому надати слово.

— А какая тема? — тихо перепитує Гоголєв у Шпаченко.

— День толерантности, — підказує вона.

Денис кокетливо починає:

— Ми хочемо поговорити про права сексуальних меншин...

— Підарасів геть, мочи їх! — вигукує хлопець із залу. Витягує з наплечника два яйця і кидає в Гоголєва. Той нагинається. Яйця летять у стіну. Пакет із кефіром влучає у стіл, рветься і заляпує учасників прес-конференції та фотографів. Гоголєв націлює пакет із залишками кефіру у кривдника. Той хутко жбурляє в Дениса пачку з борошном і тікає.

Світлана Шпаченко нерухомо сидить за столом з мукою на голові.

— В России такого нет. Путин всех держит в ежовых рукавицах. Это у вас здесь демократия, — сердиться Гоголєв. Із його світлого чуба стікає кисле молоко. Знімає заляпану картату сорочку. — Я же пришел поговорить на мирные темы: как скинул 38 кілограм, как живу со своим мужем.

2003-го Гоголєв у Нижньому Новгороді повінчався з Михайлом Морозовим. Священика, який обвінчав їх, позбавили сану.

Росіянин іде до туалету чистити одяг. Огрядна прибиральниця приносить відро води і швабру. Одягає жовті гумові рукавиці. Мокрою ганчіркою витирає стільці, присипані мукою.

— Думаю, сексменшинам може допомогти Віктор Пилипишин (кандидат у мери Києва від Блоку Литвина. — "ГПУ"). Я в політиці не розбираюся, але коли прочитала його програму — довіра до нього виникла інтуїтивно, — каже Шпаченко. Вона далі нерухомо сидить за столом.

— Я вас умоляю, виходьте швидко. Через 20 хвилин у нас прямий ефір, усе треба помити, — просить працівниця агенції УНІАН.

На цьому прес-конференція геїв та лесбіянок закінчується. Працівниці агенції стають мити стіни.

— А кефір хороший, не відмивається. Мабуть, "Слов"яночка", — каже одна з жінок.

— Того хлопця наші охоронці хотіли спіймати, але він дав їм сумкою по голові й утік, — розповідає "ГПУ" головний редактор УНІАНу Олександр Харченко. — Це журналіст із видання "Зубр". Раніше він поводився чемно.

Того ж дня у центрі Львова сім хлопців із дівчиною пробігли голяка довкола Ратуші. Нижче грудей прикріпили до тіл транспаранти: "Біжимо з нашими податками в Європу", "Свободу пінгвінам в Антарктиді". Кажуть, так протестували проти дитячого алкоголізму, наркоманії, СНІДу.

Зараз ви читаєте новину «Геїв та лесбіянок закидали яйцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути