четвер, 25 грудня 2008 20:19

Геннадій Удовенко поділився своїм архівом

Екс-міністр закордонних справ України 77-річний Геннадій Удовенко передав свій архів до наукової бібліотеки Дипломатичної академії при Міністерстві закордонних справ України.

— Я збирав його протягом 1995–2007 років. Коли був міністром закордонних справ, президентом Генеральної Асамблеї ООН, головою Комітету Верховної Ради з прав людини, — розказує Удовенко. — Там є тексти виступів на міжнародних форумах, переписка, газетні та журнальні публікації, офіційні документи. Усього понад тисяча файлів.

Фахівці вважають: кожен такий документ тягне на наукову роботу, якщо його правильно обробити та проаналізувати.

— Нарешті в Україні з"явиться архів дипломата та громадського діяча, який зможуть використовувати студенти й науковці, — каже заступник міністра закордонних справ Олександр Горін. — Така практика є в усьому світі.

— Учитися на досвіді Геннадія Удовенка — це велика честь, — каже власниця модельного агентства "Карін" 38-річна Влада Литовченко. Вона слухачка другого курсу Дипломатичної академії. А її благодійний фонд "Обдаровані діти — надія України" допомагав в організації цієї архівної справи.

Геннадій Удовенко зізнався, що мріє створити музей і бібліотеку української дипломатії. Він звернувся до колег по дипломатичному корпусу із проханням поділитися своїми архівами.

Зараз ви читаєте новину «Геннадій Удовенко поділився своїм архівом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути