Ексклюзиви
вівторок, 25 січня 2011 01:45

Галерею відкрили у підвалі обкому партії

У четвер, 20 січня, у Тернополі відкрили мистецьку галерею "Бункермуз". Її облаштували у підвалі колишнього обкому Комуністичної партії на бульв. Шевченка. Стіни у залі пофарбували у чорний колір, щоб добре відтіняли роботи і підсилювали мистецьке сприйняття.

Першою тут зробили виставку російського фотохудожника Сергія Максимишина "Крах імперії. 20 років потому". Серед 42 робіт — репортажні фото із Чечні, знімки Путіна, чоловік, що викидає рибу, чаювання даунів.

На відкритті представникам влади запропонували стати художниками і залишити на згадку власні малюнки. Міський голова Сергій Надал, 36 років, намалював квітку і вікно, в яке зазирає сонце, голова облради 39-річний Олексій Кайда — море, човен і чайку. Пташка на полотні від змішування кольорів вийшла зеленою.

— У майбутньому тут буде ще мистецька кав'ярня, проводитимуть театральні і музичні вечори, — розповідає 53-річний Олександр Смик, начальник міського управління культури. — Назва фотозалу — невипадкова. Бункер — це оплот, місце для захисту мистецтва. Цей будинок — історичний. У ньому колись був польський Народний дім. А уже потім — обком, їдальня, друкарня. Волонтери із мистецького об'єднання "Коза" за 20 днів самі добровільно його розчистили.

Вхід на виставку безкоштовний.

Що з'явилося у країні за тиждень:

У Вінниці відкрилася перша книгарня "Є" на вул. 50-річчя Перемоги, 26. У книгарнях "Є" проводять презентації своїх книжок сучасні українські письменники — Марія Матіос, Оксана Забужко, Василь Шкляр, Люко Дашвар та інші. У вересні 2008 року на 15-му Форумі видавців у Львові мережу "Є" визнали найкращими книгарнями в Україні.

зникло:

Гречка за 14 грн у Полтаві. У найбільшому супермаркеті міста "Велмарт" не встигли зняти цінники зі старою ціною, а продають по 20 грн. Найдешевша гречка у Полтаві — у мережі супермаркетів "Еко-маркет". Коштує 16 грн.

Морожений тунець із прилавків Краківського ринку у Львові. Рибою торгували протягом двох місяців. Кілограм коштував 23 грн. Одна рибина важила 1,5–2 кг.

Зараз ви читаєте новину «Галерею відкрили у підвалі обкому партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути