пʼятниця, 07 вересня 2018 06:20

Європейський банк "відмивав" гроші сім'ї Путіна

$30 млрд — майже 850 млрд грн — відмили пов'язані з Кремлем російські громадяни через філіал "Данського банку" в Естонії 2013 року. Про це стало відомо працівникам газети "Файненшл таймс". У редакцію потрапила чернетка звіту незалежної консультаційної фірми, яка досліджувала рух коштів на замовлення банку.

Росіяни проводили незаконні кошти через "Данський банк" у 2007–2015 роках. Найбільші суми пройшли 2013-го. Тоді розгорівся скандал. Один із працівників естонського відділення повідомив листом керівництво про підозрілі банківські операції. Почалося внутрішнє розслідування.

У липні цьогоріч "Данський банк" у відмиванні російських коштів звинуватив і міжнародний фінансист Вільям Браудер (називає себе "ворогом Путіна №1". — ГПУ). Подав запит в естонську прокуратуру. В ході розслідування з'ясували, що 26 працівників банку створили злочинне угруповання і проводили сумнівні операції з грошима, що надходили з Росії та інших пострадянських країн.

Журналістам із міжнародного "Центру досліджень корупції та організованої злочинності" вдалося довести, що через європейські банки відмивали гроші сім'ї російського президента Володимира Путіна. Через естонське відділення "Данського банку" проходили кошти з рахунків "Промсбербанку". Він працював на території Московської області. В раді директорів був двоюрідний брат російського президента Ігор Путін.

"Данському банку" загрожує штраф у розмірі $625 тис. — майже 17 млн грн. Акції банку падають.

Зараз ви читаєте новину «Європейський банк "відмивав" гроші сім'ї Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути