четвер, 13 жовтня 2011 00:45

Евакуювали жителів чотирьох кварталів

12 жовтня близько 9.00 з усіх будинків у центрі міста Сарни на Рівненщині починають виходити люди. Прихопили документи, їжу та гроші. Одна з дівчат несе кицьку. По обіді в їхньому кварталі мають підірвати 250-кілограмову авіабомбу.

— Ми знали відучора, що буде евакуація. Міліція усіх попереджала, вулицю перекрили. Кажуть, бомба може рвонути в любий час, то треба уносити ноги, — розповідає 63-річна Ольга Шевчук. — Ідемо з дітьми до родичів, які живуть на виїзді з міста біля автовокзалу. Там безпечніше.

Німецьку авіабомбу знайшов місцевий, який у п'ятницю поглиблював погріб на вул. Ярослава Мудрого. Копав, доки не зачепив щось металеве. Іржава болванка вціліла з часів Другої світової.

Через бомбу міліціонери взяли в кільце чотири квартали. Навколо чергують рятувальники й машини "швидкої".

— Евакуювали три тисячі людей, — розказує міський голова Сергій Євтушок, 38 років. — Усі служби напоготові. Більше говорити зараз не можу, боюся наврочити.

Неподалік знахідки розташована районна державна адміністрація. За 100 м звідти — залізнична колія. Ще в окрузі є чотири школи, два дитячі садки та гуртожиток. У середу батькам сказали не пускати дітей на навчання.

Команда піротехніків готує котлован для знешкодження. Туди обережно перетягли бомбу і засипають її.

— Експерти провозилися з нею майже три дні. Приїхали ще в понеділок, кілька годин її відкопували та оглядали, — говорить рятувальник Микола Прокопчук. — Перевозити не можна було, бо заіржавіла. Осколки від такої бомби розлітаються на 1200 метрів.

По обіді в радіусі 2 км у центрі міста немає нікого. Піротехніки вираховують перерву в русі потягів залізницею. Бомбу мають підірвати до 18.00.

Зараз ви читаєте новину «Евакуювали жителів чотирьох кварталів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути