Ексклюзиви
середа, 15 лютого 2012 06:30

Електронний квиток не вплине на вартість проїзду

Запровадити єдиний електронний квиток на всі види транспорту хочуть у Львові.

— Електронний квиток — це пластикова картка, рахунок на якій можна поповнювати через термінали, — розповідає заступник начальника міського управління транспорту Андрій Білоус, 30 років. — У кожному транспортному засобі встановлять валідатор, який зніматиме суму за проїзд. Така система два роки діє в латвійській столиці Ризі. Відтоді прибутки управління транспорту помітно зросли. На вартість проїзду запровадження електронного квитка не вплине.

Проїзд у маршрутках Львова коштує 2 грн.

Система електронних квитків з'явиться, якщо міська рада дозволить створити місцеве представництво фірми "Рига-Кард", яке впроваджуватиме нову схему. Найближча сесія — у четвер. Більшість депутатів проти.

— Звісно, електронний квиток є позитивним нововведенням, — вважає депутат від "Нашої України" 42-річний Андрій Стецьків. — Але є і сумніви. Наприклад, досі невідомо, чи всі транспортні засоби будуть обладнані валідаторами. Адже є комунальний транспорт, на закупівлю апаратури для якого планують узяти кредит. А є приватні перевізники, що можуть не захотіти витрачатися на нову техніку. Тим більше наші маршрутки не в найкращому стані. Які гарантії, що таке дороге обладнання не пошкодять при першій же поїздці? А ще важко уявити, як люди передаватимуть свої квитки до валідатора у переповнених маршрутках.

Вартість проекту — 45 млн грн. 4  млн планують виділити з міського бюджету, на решту братимуть кредит.

Зараз ви читаєте новину «Електронний квиток не вплине на вартість проїзду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути