четвер, 24 лютого 2011 01:30

Екс-губернатора скалічили за вказівкою правоохоронця

Облити кислотою заступника губернатора Київщини Юрія Чижмаря звелів міліціонер — 31-річний начальник територіального відділу внутрішніх справ у Солом'янському районі столиці. Його і того, хто виконав указівку, спіймали.

— 19 лютого ми затримали виконавця — киянина Дмитра Котова, — каже Олексій Крикун, керівник столичної міліції. — У його помешканні знайшли пістолет ТТ і набої, кислоту. Він каже, що гроші за злочин не отримував.

Слідчі не знають, як замовник змусив Котова піти на таке. Відомо лише, що Дмитро раніше мав проблеми із законом.

37-річного Юрія Чижмаря облили сірчаною кислотою 16 лютого, коли той повертався додому. Він дістав опіки 6% шкіри другого і третього ступенів. Зараз лікується.

— Ми розглядали три версії, — продовжує Крикун. — Професійна діяльність Юрія Чижмаря на посаді голови Тернопільської облдержадміністрації, на посаді заступника губернатора Київщини і побутова версія. Підтвердилась остання — через жінку. Працівник міліції зустрічався з нею близько року. Торік планували одружитися. Але Юрій Васильович, так би мовити, завадив. От міліціонер і попросив помститися.

Чижмарь одружений, однак із дружиною майже п'ять років не живе. Останнім часом зустрічався з 26-річною Олександрою Пап.

Затримані чекають завершення слідства в ізоляторі. Їм загрожує до восьми років в'язниці. Керівництво столичної міліції планує звільнити керівників Солом'янського районного управління.

Зараз ви читаєте новину «Екс-губернатора скалічили за вказівкою правоохоронця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути