вівторок, 15 січня 2008 07:04

Дорожні штрафи зростуть до 2550 гривень

Президент Віктор Ющенко, 53 роки, пропонує збільшити штрафи за порушення правил дорожнього руху в десять разів. Такий законопроект зареєстрували у Верховній Раді минулого тижня.

Зокрема стягнення за керування транспортним засобом у нетверезому стані пропонують збільшити з 340 грн до 1360–2550 грн. За незначні порушення глава держави пропонує штрафувати до 85–100 грн. За серйозніші, наприклад проїзд на червоне світло, — до 204 грн. За перевищення швидкості до 20 км — 51–85 грн.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що окрім підвищення суми стягнень, запровадять штрафні бали. Як їх нараховуватимуть, ще не визначилися. Схема буде приблизно такою: за порушення інспектор ДАІ ставить позначку в талоні попередження. Якщо за рік їх набирається понад 30, права можуть забрати на термін до трьох років. Протоколи, як і раніше, складатимуть даїшники. Потім їх направлятимуть до суду.

За останні 10 років в Україні сталося майже 400 тис. аварій, в яких загинули 63 тис. чоловік. Цей показник у 17 разів перевищує європейські.

Зараз ви читаєте новину «Дорожні штрафи зростуть до 2550 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути