Ексклюзиви
пʼятниця, 11 лютого 2011 08:30

До Ізраїлю без візи можна їхати на 90 днів

Із 9 лютого між Україною та Ізраїлем діє безвізовий режим. Можна їхати на 90 днів. Раніше туристична віза в Ізраїль обходилася у 150–180 грн. Але отримати її було непросто, особливо молодим незаміжнім жінкам. Із туристками довго співбесідували в посольстві. Але й це не гарантувало, що впустять до країни.

— Мама два роки працює в Ізраїлі, — розказує 26-річна Аліна Мігаль із міста Сокаль Львівської області. — Працює офіційно. Тому родичі не можуть до неї приїжджати. Посольство боїться, що залишимося там. Тепер поїду до неї влітку. Розмови про безвізовий режим йшли два роки, думала цього разу теж все на рівні балачок залишиться. Вчора з мамою телефоном говорила. У них по телевізору передали, що 9 лютого чотири літаки з України прилетіли.

У турфірмі "Гамалія" кажуть: торік це був непопулярний напрямок.

— Люди чекали, що скасують візи. З початку року багато хто дзвонив і питав — коли, — розповідає менеджер компанії Марія Пономарьова. Найдешевша путівка в Ізраїль коштує $600 на тиждень із перельотом в обидва боки.

Туристична фірма "Рондо" 9 лютого відправила в цю країну шістьох туристів.

— Вилетіли першим регулярним безвізовим рейсом о сьомій ранку. Українці чекали цього, бо їм вигідно платити тільки за відпочинок. Особливо тим, хто з дітьми, — каже менеджер Інна Ходиченко.

2010 року Ізраїль відвідали 100 тис. українців.

— Уже давно маємо безвізовий режим із Росією. Інфраструктура готова, дороги чудові. Метро тільки немає. Проїзд по місту коштує 1 долар, — каже 27-річний  Григорій, програміст з ізраїльського міста Ашкелон. — 2009-го в нас було два мільйони туристів. Найбільше приїжджає американців і росіян. Українців порівняно небагато. Приблизно у шість-вісім разів менше, ніж американців.

Тепер, думаю, зможу частіше бачитися з рідними. У Полтаві в мене дідусь і бабуся. Наступного року збираюся в Україну. Хочу побачити Євро-2012.

Туристам порадив би поїхати в Єрусалим. Старе місто, де багато святих місць. Гарно в Назареті, де жив Ісус. Для відпочинку найкраще їхати на північ країни. Там гарна природа, багато виноградників, є спа-центри.

Зараз ви читаєте новину «До Ізраїлю без візи можна їхати на 90 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути