Ексклюзиви
четвер, 11 листопада 2010 06:43

Дмитро Табачник написав диктант з помилкою

У вівторок міністр освіти і науки Дмитро Табачник став учасником конкурсу до Дня української мови та писемності. У присутності журналістів урядовець написав диктант на тему "Юрій Кульчицький".

Конкурс організувало Національне радіо. До участі запросили усіх охочих. Умови прості — написати диктант з української мови та надіслати на адресу радіокомпанії. Хто не припуститься помилок, отримає грошовий приз, радіоприймач або книжку.

О 16.10 диктор на радіо почав читати текст. Дмитро Табачник сидить за письмовим столом у своєму кабінеті в Міністерстві освіти та науки. Поряд з ним — приймач. Записує диктант.

Дійшовши до слів "Пізніше Кульчицький служив у австрійській дипломатичній місії. Він відіграв важливу роль у легендарній Віденській битві, яка, до речі, зупинила турецький наступ на цивілізовану Європу", міністр зробив помилку. Словосполучення "до речі" спочатку написав окремо. Потім з'єднав два слова в одне. За правилами граматики ці слова пишуть окремо.

Дмитро Табачник назвав диктант легким, але диктор, на його думку, говорив надто швидко. Був упевнений, що написав усе правильно.

Результати конкурсу оголосять на початку грудня.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Табачник написав диктант з помилкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути