Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2007 16:54

Для російського монастиря відлили 13-тонний дзвін

На Донецькому металургійному заводі виготовили дзвін вагою 13 тонн. Його замовив Свято-Троїцький Герасимо-Болдинський чоловічий монастир, що на Смоленщині в Росії. Дзвін заввишки три метри й у діаметрі понад два з половиною відлили з бронзи.

Усі печі на заводі для російського замовлення виявилися замалими. Довелося добудовувати нову. Тому вартість дзвона зросла. Монастир має заплатити близько мільйона гривень.

— Виготовляли дзвін більше року. Церковники захотіли, щоб він був 12-тонним. У нас форма вийшла на 13 тонн, — розповідає Сергій Самойлов, 49 років, який на заводі очолює дільницю з виготовлення дзвонів.

На зовнішній стороні дзвону — зображення чотирьох херувимів зі складеними крилами. Викарбувані також чотири ікони — Святої Трійці, Успіння Пресвятої Богородиці, ікона Всіх Святих та преподобного Герасима Чудотворця Болдинського.

Поки що дзвін знаходиться на території заводу. Забрати його планують за два тижні.  Для транспортування потрібна буде спеціальна платформа, бо для кузова звичайної вантажівки дзвін заширокий.

За словами Самойлова, дзвони на заводі виготовляють давно. Для Києво-Печерської лаври свого часу відливали семитонники. Зараз замовлення надходять переважно від росіян. Розписані вони вже на весь 2007 рік. Зокрема виготовлятимуть дзвін для храму, який заснував Ілля Муромець. Він розташований у селі Карачарово, неподалік міста Муром у Владимирській області.

Зараз ви читаєте новину «Для російського монастиря відлили 13-тонний дзвін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути