Ексклюзиви
четвер, 25 грудня 2008 20:20

Для Аполлона привезли тигрицю

Амурську тигрицю 2,5-річну Дафну привезли з Одеси у Рівненський зоопарк. Вона стане парою самцеві Аполлону.

— Нашому тигру бракувало партнерки. Дафна — це такий йому подарунок на свята, — усміхається завідувач сектору хижих звірів Петро Свиридон, 39 років. — Хоча, щоби дати потомство, самець ще занадто молодий. Може, на другий-третій рік і народяться тигренята.

Працівники зоопарку самі вибрали ім"я тигриці. Вона на нього не реагує.

— Аполлон знає свою кличку, бо раніше був артистом у Сімферопольському цирку-шапіто, — розказує Свиридон. — Обох тигрів ми поселили в одному вольєрі. Вони вже звикли одне до одного.

Хижачка старша за партнера на рік. Вона займає найкращі місця для відпочинку, з"їдає більші шматки м"яса. Тигрів двічі на день годують свіжою яловичиною та сирими яйцями.

Амурські тигри живуть у вольєрі без опалення. Клітки інших звірів узимку обігрівають пічками-буржуйками та електричними конвекторами.

— Наші тварини не потребують додаткового тепла, — запевняє Петро Свиридон. — Вони не бояться снігу, морозів. У дикій природі — на півночі Росії та у Маньчжурії — це їхнє природне середовище. Головне, щоб у самому вольєрі не було протягів.

Дорослий амурський тигр важить 250–300 кг, це найбільша кішка у світі. Хижак занесений до Червоної книги. У зоопарках та на волі їх залишилося кілька сотень.

Зараз ви читаєте новину «Для Аполлона привезли тигрицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути