пʼятниця, 16 вересня 2011 05:15

Дівчат віднесло в море на 17 кілометрів

Нещасних випадків під час цьогорічного сезону відпочинку в Криму було вдвічі менше, ніж торік. За три місяці літа втопилися 40 людей. Це на 50 менше, аніж 2010-го. Урятували на воді 156 осіб, заблукалих у горах — 77.

— Основна причина утоплень — алкогольне сп'яніння та стрибки у воду в заборонених місцях, — розповідає російською Володимир Іванов із кримського управління з надзвичайних ситуацій. — Часто на надувних кругах, матрацах, човнах і катамаранах людей відносило. Навіть слабкий порив вітру може відкинути від берега на десятки кілометрів. Постійно чергував вертоліт МІ-8, доставляв людей на сушу. Цього року всіх повернули. Торік випадків було більше, зони пошуку сягали сотні квадратних кілометрів. Двох 20-річних киянок знайшли за 17 кілометрів од Судака. А одного 16-річного росіянина так і не відшукали.

Гори Аю-Даг, Сокіл та Ай-Петрі називають найнебезпечнішими. Туристи губляться там групами. Проте діє мобільний зв'язок, що полегшує пошуки.

27–29 серпня в Криму був шторм у 3-4 бали. Семеро потонули.

— Друзья рассказали, что Вадим захлебнулся. Его пытались откачать. Кажется, он даже пришел на несколько секунд в сознание. Но потом пульс пропал, — Валерій Остапчук  розповідає про 13-річного Вадима Галямара, який потонув біля селища Новий Світ. Хлопці ходили до школи №70 у Кривому Розі.

— В этом году такого шторма не было. И того, чтобы столько людей пострадало, тоже, — каже Олександра Пономаренко з МНС Криму.

— Тоді до абсурду доходило. Рятувальники ходили по пляжах із мегафонами, попереджали про заборону купання в шторм. Один із пляжів закрили на замок, а люди перелізали через паркан і йшли купатися, — додає Володимир Олександрович. — У Туреччині та Єгипті підняли червоний прапор — і ніхто не йде купатися. А в нас цього не розуміють.

Під час шторму рятувальники витягли двох чоловіків, яких на дошках для серфінгу відносило в море в місті Щолкіне. Біля санаторію "Хвиля" в акваторії Феодосійської затоки матроси врятували трьох. Коли їх доставили на берег, один утік.

Зараз ви читаєте новину «Дівчат віднесло в море на 17 кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути