Ексклюзиви
середа, 23 січня 2008 07:12

Діти загиблих шахтарів навчатимуться безкоштовно

Діти загиблих та постраждалих гірників на шахті ім. Засядька навчатимуться в університетах за рахунок держави.

— Міністр освіти й науки України Іван Вакарчук надіслав листи членам сімей загиблих та постраждалих гірників на шахті імені Засядька, які цього року вступатимуть до вищих навчальних закладів, — розповідають у прес-службі Міністерства освіти. — Просив визначитися щодо вибору навчального закладу, спеціальності та форми навчання. А також поінформувати його про вибір до 1 лютого 2008-го. Цього року до навчальних закладів вступатиме 50 таких дітей.

Дітей загиблих та постраждалих шахтарів, які вже навчаються за контрактом, повинні перевести на "бюджет". Таких 20 осіб. За тих, які є студентами приватних вузів, платитиме шахта.

— Раніше дитина, в якої загинув батько, могла вступити лише до гірничого вузу, — говорить Михайло Волинець, голова незалежної профспілки гірників України. — Тільки тоді вона мала змогу навчатися  за держзамовленням. Але ж не всі хочуть працювати на шахті. Тим більше, коли батько загинув. Тому правильно, що зараз діти можуть обрати навчальний заклад і здобувати професію безкоштовно.

Внаслідок трьох вибухів на донецькій шахті ім. Засядька 18 листопада, 1 і 2 грудня 2007 року загинули 106 осіб, зокрема п"ятеро рятувальників.

Зараз ви читаєте новину «Діти загиблих шахтарів навчатимуться безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути