субота, 02 серпня 2008 07:11

Держава готова платити за навчання патологоанатомів

Міністерство охорони здоров"я України переведе 500 студентів-контрактників медичних ВНЗ на державну форму навчання. Про це міністр охорони здоров"я Василь Князевич повідомив під час відвідин Вінницького національного медуніверситету ім. Пирогова.

Відбирають кандидатури зі студентів, які перейшли на шостий курс і відповідають вимогам міністерства.

Претендент на переведення має бути сільським жителем і навчатися за власні кошти. Середній бал успішності навчання — не менш ніж 4. Результат ліцензованого незалежного тестування — не нижче 60. У списку вимог: відсутність академічної заборгованості, активна участь у роботі студентського самоврядування й наукових гуртах. Окрім того, студент має надати документи на підтвердження малозабезпеченості його сім"ї.

— Якщо скласти всі ці вісім пунктів, то ми не можемо майже нікого відібрати, — каже декан медичного факультету N1 медуніверситету Петро Загниборода, 68 років.

Із 133 контрактників відібрали 26, які після п"яти років платного навчання погодилися їхати на роботу за направленням. Однак є інша проблема. Минулого тижня вуз отримав ще одну вказівку від міністерства — переводити лише тих студентів, які погодяться на працевлаштування за рекомендованим переліком спеціальностей. У ньому — лікарі загальної практики, станцій швидкої допомоги, лаборанти, патологоанатоми, рентгенологи, терапевти та фтизіатри.

— Я набрав 26 чоловік, — каже Загниборода. — Але як тільки скажеш студентам, за якими спеціальностями вони зможуть працевлаштуватися, вони відмовляються.

Зараз ви читаєте новину «Держава готова платити за навчання патологоанатомів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути