Ексклюзиви
пʼятниця, 08 серпня 2008 07:05

Держава допоможе відновити 60 квадратних метрів

Уряд розширив перелік людей, які зможуть отримати компенсації за підтоплені господарства. Раніше до першої категорії відносили повністю зруйноване житло. Нині найбільший аванс — 50 тис. грн — отримають і за вцілілі будинки, непридатні для життя. На капітальний ремонт вирішили видавати по 20 тис. грн авансу замість 15. За залиті городи та незначні пошкодження домівок — 5 тис. Таку ж суму видадуть постраждалим підприємцям. За рішенням Кабміну, отримати компенсацію тепер можуть і люди, які жили в будинку, але не були там зареєстровані.

Комісії на місцях оцінюватимуть збитки за метражем пошкоджених будинків. У складених актах вони мають записати і скільки розмило городу, і яка худоба загинула. Пізніше люди отримають решту грошей залежно від того, наскільки постраждали їхні господарства.

Західноукраїнським селам нададуть п"ять типових проектів будинків площею 35–80 кв. м. Ці документи люди отримають безкоштовно, щоб можна було швидко розпочати зведення нових осель.

Анатолій Беркута, 62 роки, перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва України, стверджує, що за попередніми підрахунками повністю повінь зруйнувала 600 будинків, 5 тис. потребують капітального ремонту і 22 тис. — поточного.  Про це він розповів у інтерв"ю "5 каналу". За кожен квадратний метр втраченого житла людина отримає 2 тис. грн. На ремонт — до 300 грн за "квадрат". Але держава допомагає відновити не більш як 60 кв. м. Нові будинки мають не боятися повені і землетрусу. Цоколь у них передбачений двометровий, аби до житла не дісталася вода. Державні кошти надходитимуть на рахунок громадянина. Їх можна буде витрачати тільки на будівництво.

Студентів-контрактників, родини яких мешкають у постраждалих від повені регіонах, переведуть на бюджетну форму навчання.

Зараз ви читаєте новину «Держава допоможе відновити 60 квадратних метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути