четвер, 05 серпня 2021 00:45

Дерево упало на двох людей

Негода з кінця минулого тижня охопила західні, північні та центральні області. Найбільше від злив і шквального вітру страждають Львівщина, Закарпаття, Івано-Франківщина, Тернопільщина, Буковина, Чернігівщина, Черкащина, Сумщина та Жито­мирщина.

Буревій із дощами та грозами пронісся 1 серпня у Львові. У Стрийському парку гілки клена впали на лаву, де сиділи курсант Національної академії сухопутних військ Андрій Свояк, 20 років, зі своєю 18‑річною дівчиною. Обоє загинули.

— Ураган накрив місто раптово. Почався дощ, а потім налетів вітер, — розповідає очевидиця трагедії Івона Лобан. — Пара, обнявшись, сиділа під парасолькою на лавочці. Хотіли перечекати бурю.

Андрій родом з Вінниччини, його батьки живуть у Білій Церкві на Київщині. Дівчина — зі Львова. Ніде не навчалася. Познайомилася в інтернеті за 14 днів до трагедії.

Минулого тижня буря накрила місто Заліщики Тернопільської області. За пів години впали понад 10 дерев, вітер зірвав дах багатоквартирного будинку.

У селі Прошова Великогаївської об'єднаної територіальної громади на Тернопільщині дерево впало на школу.

— Гілки проломили дах, — каже голова ОТГ 48‑річний Олег Кохман. — Найбільше постраждало село Козівка. Там упали сім бетонних електроопор.

Кілька днів поспіль дощами заливало Чернівці. Буревій зірвав дах приватного будинку та пошкодив лінії електропередач. Потоки води зруйнували асфальт і вимили бруківки.

Негода триматиметься в Україні ще тиждень. Пересуватиметься з Заходу на Схід.

— До 8 серпня дощі з грозами та градом йтимуть у західних, північних, Вінницькій, Черкаській та Одеській областях. На Заході литиме більше. Швидкість вітру становитиме 16–20 метрів за секунду, — говорить синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня, 47 років. — З початку нового тижня негода просунеться в східні регіони. І за кілька днів покине Україну.

Зараз ви читаєте новину «Дерево упало на двох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути