Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2008 07:04

Даша Дерев"янко померла від грипу

Минулої середи в Одесі померла десятикласниця Даша Дерев"янко, 15 років. Доти вона тиждень не приходила до ліцею, бо хворіла на грип. Із понеділка всі школи Одеси закрили на карантин.

5 лютого Даша почувалася краще й пішла на навчання. Уночі температура знову піднялася. Батьки викликали "швидку". Однак урятувати дівчинку не вдалося. Попередню причину смерті лікарі визначили як серцеву недостатність.

— Найчастіше від грипу помирають літні люди, в яких уже вражені внутрішні органи, але не діти, — зауважує Юрій Загорулько із обласного бюро судмедекспертизи.

За словами вчителів гімназії N5, Даша Дерев"янко хворіла нечасто.

— Спортом Даша не займалася, але була здоровою. Не курила й алкогольних напоїв не вживала, — каже її подруга Лариса Коробко. — Вона була відмінницею, ішла на золоту медаль. Мріяла стати юристом.

На грип та ГРВ уже захворіло 67 тис. українців. Переважно — діти. У Львові, Чернігові та Тернополі Український центр грипу зафіксував епідемію.

За словами медиків, до України доходить епідемія грипу, яка вже охопила 18 країн Європи. Найвищий рівень захворюваності — в Болгарії, Австрії та Північній Ірландії. Причина — новий штам вірусу.

— Восени вірусологи передбачали, що цього року новим для нас буде вірус типу "А", штам "Соломонові острови", — пояснює Людмила Мухарська, 50 років, заступник головного державного санітарного лікаря. — Він небезпечний тим, що дає ускладнення на дихальну систему — пневмонію, бронхіт, ларингіт. Можуть загостритися хронічні серцеві недуги.

Медики нагадують, що грип наймінливіший у перші 24 год. нездужання. Тому радять вилежатися хоча б три дні. Вірус довго живе в теплому та вологому середовищі. Потрібно щодня чистити зуби й умиватися. А руки та обличчя мити з милом.

Зараз ви читаєте новину «Даша Дерев"янко померла від грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути