вівторок, 27 листопада 2012 06:45

Чотири тисячі безробітних залучать до громадських робіт

Потребу в громадських роботах на 2013 рік міська держадміністрація столиці днями підтвердила публічно. Планується залучити для цього 4,2 тис. безробітних.

Починаючи з 1 січня наступного року, видатки на оплату суспільної праці безробітних будуть порівну ділити між Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та місцевою владою. У Києві досі таку працю оплачував тільки фонд.

Минулого тижня Київський міський центр зайнятості провів круглий стіл з представниками столичної влади, комунальних підприємств і громадських організацій. Домовилися, що 1,2 тис. залучених до громадських робіт людей отримуватимуть зарплату від підприємств. Решті працівників платитимуть із міського бюджету та фонду. На це піде державних 2,4 млн грн.

1,2 млн грн центр зайнятості вже готовий виділити. Стільки ж обіцяє надати влада міста.

— Якраз зараз адміністрація відпрацьовує механізм такого фінансування, —  пояснює Ярослав Тищенко із головного фінансового управління міста.

Цього року гроші з місцевих бюджетів на оплату громадських робіт виділяли в усіх регіонах України, крім Києва та Севастополя, зі слів Віктора Сухомлина, директора Київського центру зайнятості.

Зараз ви читаєте новину «Чотири тисячі безробітних залучать до громадських робіт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути