пʼятниця, 06 вересня 2013 07:00

Чоловік зірвав із себе палаючий одяг і поїхав до лікарні

— До нас дзвонили одразу десятки людей. Вогонь перекинувся на спільні лоджії, завалені старими речами. Вони спалахнули, як свічки, — розповідає Ігор Лупандін із держслужби з надзвичайних ситуацій Харківщини.

2 вересня в обід в обласному центрі загорівся будинок на вул. Метробудівників, 32. У трикімнатній квартирі №21 на п'ятому поверсі стався вибух. Зайнялося помешкання поверхом вище. Люди вибігали із задимленого під'їзду, в чому були. Прихопили тільки ключі й котів.

— Я живу в квартире под той, где произошел взрыв. Слышала хлопок. Штора моя загорелась. Огонь сильный был, окна потрескались, — каже Надія Харківська, 56 років. — Сиділа, доки по мене не прийшли пожежники. Бо сходи в під'їзді були в диму.

На час вибуху 46-річний Сергій Бондаренко курив на балконі:

— Вижу, из подъезда выбежал парень, на нём одежда горит. Он её сорвал, остался в одних плавках. Ни единого живого места на нём не было. Быстро сел в свою машину и поехал в больницу.

— Я тоже видела. Еще думаю, так газует, а рядом школа. А он одной рукой руль крутит, а другой — телефон держит. Наверное, вызывал "скорую" или пожарных, — розповідає 51-річна Ірина Остапенко. — То був зять господарів — Юри та Валі. Вони на морі зараз. А дітей попросили придивитися за квартирою. Зять зайшов усередину, а жінка з малою лишилися на майданчику. Це їх урятувало. Вони гарна сім'я, — додає про сусідів. — Юра — колишній військовий, у нього в усьому порядок. Валя — чудова господиня.

У чоловіка опіки 70% тіла. 7-місячне немовля з сьомого поверху та його мати отруїлися чадним газом.

— Выгорели две квартиры, ещё четыре затопило. Конструкции дома не пострадали, трещин в стенах нет, — розказує віце-мер Андрій Парамонов.

Імовірною причиною випадку вважали вибух газу.

— Газопровід був справний, — увечері оголошує висновки комісії з надзвичайних ситуацій Ігор Семенко, заступник голови адміністрації Київського району. — Комунікації у першому під'їзді перевірили. Витоку газу не було. У квартирі, де стався вибух, вигоріли всі три кімнати. Але кухня ціла. У газовій плиті жодна з конфорок не була ввімкнена. І плита, і скло духовки — цілі. Вентиляційні канали в будинку справні. Вибух спричинив не газ.

Мешканці кажуть, за два дні до того відчували перебої з тиском палива.

— Нібито горить, а тоді гасне. Ми вже й самі конфорку чистили. Не допомогло. Та в газову службу не зверталися, — говорить Людмила Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік зірвав із себе палаючий одяг і поїхав до лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути