вівторок, 09 серпня 2016 06:35

Цілодобово патрулюватимуть 38 груп швидкого реагування

4 серпня Національна поліція України відсвяткувала першу річницю з дня створення. 25 правоохоронцям вручили державні й відомчі відзнаки. Десятеро поліцейських отримали спеціальні звання.

— Країні непросто. Вона воює і боронить свою незалежність. Кілька років тому мало хто міг подумати, що в нас буде нова поліція. Але це сталося. Це означає, що ми можемо рухатися далі, — казав про початок роботи патрульної поліції тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, 42 роки. Він активно підтримував впровадження нових підрозділів у системі МВС.

Нині патрульна служба — це 13 тис. поліцейських у 32 містах.

46% населення країни повірили в поліцію, каже глава Нацполіції Хатія Деканоідзе. Вона закликала решту громадян повірити поліцейським, які 24 години на добу захищатимуть український народ. А кожна людина, що служить у поліції, має розуміти — тут не місце корупції, політиці й негідникам.

Від 3 серпня на Волині запрацювали групи швидкого реагування патрульної поліції. Територію області поділили на зони забезпечення правопорядку. Там цілодобово патрулюватимуть 38 груп швидкого реагування.

— До складу цих підрозділів входять 508 працівників. У кожній групі — по двоє поліцейських. Автомобілі оснащені сучасними засобами зв'язку, планшетами. За їх допомогою співробітники зможуть оперативно отримувати інформацію з електронних баз даних МВС, — розповідає міністр внутрішніх справ 52-річний Арсен Аваков. — Інформація про правопорушення надходить керівнику зміни. Він на інтерактивній карті бачить, де в даний момент працюють наряди поліції, й оперативно направляє їх на виклики.

Служби швидкого реагування діють у Київській, Львівській, Харківській та Хмельницькій областях.

Зараз ви читаєте новину «Цілодобово патрулюватимуть 38 груп швидкого реагування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути