Ексклюзиви
пʼятниця, 23 травня 2008 07:02

Циганка видурила в пенсіонерів вісім тисяч гривень

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Ганна та Анатолій Ананченки десять років збирали гроші на похорон
Ганна та Анатолій Ананченки десять років збирали гроші на похорон

"Коли я відчинила двері, на порозі стояли дві жінки — одна звичайна з вигляду, а друга  яскрава, в чорному парику, — згадує харків"янка Ганна Ананченко, 83 роки. — Спочатку запитали, чи не отримувала я в подарунок 50 гривень, як учасник війни. Ні, говорю. "Можна ми пройдемо?" — запитали вони. Я запросила їх в кімнату, але вони просилися на кухню.

Далі про 50 гривень жінки вже не згадували. Стали розповідати, що в країні проводять обмін грошей. Ганна Павлівна з чоловіком Анатолієм пережили не одну подібну кампанію. Окрім того, кілька років не виходили з квартири через немічність. Тому повірили. Жінки переконали, що термін обміну добігає кінця й потрібно поспішати.

— Сказали, що треба записати номери купюр, і це неодмінно слід зробити сьогодні до 17 годин, потім буде пізно, — продовжує Ганна Павлівна, переходячи на плач. — У мене чомусь ніяких сумнівів не виникло, і я пішла в кімнату за грошима. Узяла в шафі 8 тисяч. Чоловік ще забороняв мені: "Не чіпай!" Але я все одно віднесла.

Доки жінки розмовляли на кухні, Анатолій Іванович став дзвонити в міліцію — перевірити, чи дійсно треба міняти гроші. Гості почали нервувати. Одна попросилася до туалету, а сама вийшла в коридор і перерізувала телефонний дріт. Чоловік встиг додзвонитися сусідці й попросив її прийти. Тоді шахрайки схопили гроші зі стола й кинулися тікати.

— Боже, 8 тисяч украли! Ми їх на похорони 10 років відкладали, ні молока, ні м"яса собі не дозволяли, — голосить Ганна Ананченко.

За два тижні правоохоронці затримали одну з шахрайок — 33-літню циганку з російським громадянством, що жила в Донецькій області. З нею за грати попав спільник 47-річний полтавчанин. Він чекав партнерку в машині.

— Сім"я Ананченків була не єдиною, до кого навідувалися ці жінки, — розповів Василь Гринчак, старший слідчий райвідділу міліції. — Схема шахрайства була одна й та сама. Приходили до людей похилого віку, представлялися співробітниками соцзахисту. Розповідали, що президент видав указ про обмін старих купюр на нові, і потрібно переписати їх номери. Доки старі шукали гроші, підглядали, де вони сховані. Переписували номери, повертали купюри й просили написати заяву на обмін. Тим часом шахрайка йшла до туалету й забирала гроші з відомої вже схованки.

Правоохоронці кажуть, подібним чином циганки вкрали вже майже 90 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Циганка видурила в пенсіонерів вісім тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути