четвер, 13 березня 2008 07:08

Чернігівські автобуси не вийшли на маршрути

У середу в райцентрах Чернігівської області скасували всі рейси автобусів. Їздили тільки приватні перевізники. Автопідприємства оголосили попереджувальну акцію протесту. За тиждень планують пікетувати облдержадміністрацію.

— Я живу в селі Замглай, а працюю в Ріпках за 10 кілометрів, — розповідає Людмила Давиденко, 28 років. — На роботу добираюся рейсовим автобусом. Але сьогодні вранці він не прийшов. Довелося просити знайомих, щоб машиною підвезли. Від колег дізналася, що автобусники страйкують.

Приватні маршрутки їхали з Чернігова переповненими. Водії не зупинялися.

— Загалом зняли дев"ять рейсів, — каже головний інженер автотранспортного підприємства Валерій Волков, 45 років. — За перевезення пільговиків торік нам заборгували 66 тисяч гривень. Від усіх автотранспортних підприємств області направили листи до обласної адміністрації, Міністерства транспорту. Вимагаємо виплатити борги за пільговиків, переглянути тарифи, які не змінювалися з 2006 року, ефективніше боротися з незаконними перевізниками.

— До такого страйку обласна адміністрація була готова, — зазначає Юрій Аношенко з облдержадміністрації. — 11 березня нас попередили. Серед вимог асоціації — перегляд тарифів. При цьому про ціни на квитки тільки говорили, а офіційного листа ніхто не присилав. Відповідно немає й офіційного рішення.

Зараз ви читаєте новину «Чернігівські автобуси не вийшли на маршрути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути