вівторок, 06 березня 2012 05:45

Центром міста бігала лисиця

1 березня у двір жительки міста Гадяч на Полтавщині 52-річної Любові Кобець забігла лисиця. Накинулася на курей, почала їх шматувати.

— Почула, що кури стали кричати голосніше, — розповідає. — Відкриваю двері, а прямо переді мною стоїть рижа лисиця і патрошить курку. Така красива, здорова, хвіст пухнастий. Я до неї. А сама з голими руками. Махнула, а вона огризається. Я не втрималася, підбігла, забрала в неї з рота птицю. Та була жива, лише горло надгризене. Доки я ту дивилася, лисиця вхопила іншу та побігла до паркану. Так стало жалко другу курку, то я за нею. Вихватила і цю. Лисиця видрала з неї кусок шкіри.

Любов Кобець бачила, як лисиця стрибнула через паркан. Побігла до сусідів за гаражі. В одному з дворів задавила чотирьох курей. Місцеві припускають, тварина прийшла з районної автостанції.

— Лисиці перейшли в села і навіть у міста. Їх голод до людей гонить, — пояснює Анатолій Вербовецький, директор Гадяцького районного господарства мисливців та рибалок. — Після закону колишнього президента Ющенка про гуманне поводження з тваринами не маємо права стріляти тварин у місті. Торік біля нової типографії лисиця навіть лисенят привела. Прямо в центрі. Люди на камеру знімали, як вони вкраденим взуттям гралися. Вона досі там живе. Та, що зайшла до господарів, скоріш за все не скажена. Ті не так себе поводять. Але і з цією треба бути обережною, може кинутися. Вона обов'язково прийде, доки кури не закінчаться. Ми нічим допомогти не можемо. Капкан хіба на неї поставимо.

Наступного дня лисиця знову покрала птицю у місцевих.

Зараз ви читаєте новину «Центром міста бігала лисиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути