Ексклюзиви
пʼятниця, 24 березня 2017 06:30

"Будильник просто так не відчепиться"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

– Студенти – найбільш прогресивна категорія населення. Майже в кожного є смартфон, планшет чи ноутбук. Там можна тримати всю потрібну інформацію. Достатньо закачати програми. Я завжди раджу студентам додатки, які можуть згодитися в першу чергу, – говорить Олександр Стороженко, працівник сервісного центру в одному з магазинів техніки. Розказує про найкорисніші мобільні додатки для абітурієнтів і студентів.

"Моє ЗНО"

Містить усю необхідну для учасників ЗНО інформацію – коли і як відбуватиметься тестування, регламент і результати обраних іспитів. Скористатися додатком можуть зареєстровані Українським центром оцінювання якості освіти учасники тестування.

Перекладач

Найпопулярніший – Ґуґл-перекладач. Встановивши його на смартфон, можна миттєво перекласти тексти 90 мовами – якщо набирати на клавіатурі. Також діє функція перекладу з фотознімка. У цьому випадку доступно 26 мов. Текст можна писати пальцем на екрані.

Аудіокниги

Незамінний додаток для студентів-філологів, коли за короткий час треба прочитати багато книжок. Можна обирати, завантажувати і слухати аудіокниги на ходу. Я радив би програму "Книга вслух". Тут забезпечена і текстова версія. Спеціальний розділ бібліотеки містить безкоштовні аудіокниги.

Розклад

Паперові блокноти відходять в минуле. В мобільному додатку "айСтадіз" є розроблений бланк під розклад. Туди достатньо внести інформацію про пари. Також вписувати завдання, теми, нагадування про реферати, курсові, додаткові лекції, семінари, заліки чи іспити. Можна вести облік оцінок.

Будильник-головоломка

Не секрет, що студенти часто просипають пари. Якщо звичайний будильник можна вимкнути, то спеціальна програма на телефоні просто так не відчепиться. Щоб будильник перестав дзвеніти, треба розв'язати арифметичну задачу.

Конвертер

Найкраще підійде для студентів-технарів, що вчаться на механіків, слюсарів, зварювальників, нафтовиків. Додаток здійснює переклад одиниць вимірювання, таких як довжина, маса, об'єм, опір, густина на ін. Додаток також використовують науковці, викладачі.

Організатор життя в гуртожитку

Допомагає організувати прибирання в кімнатах, коридорах гуртожитку, розділити чергових, час на приготування їжі. Програма нагадує про обов'язок. Найчастіше її використовують старші чергові.

Зараз ви читаєте новину «"Будильник просто так не відчепиться"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути