середа, 28 вересня 2011 07:00

Біля Адміністрації президента на будинок упав кран

Автор: фото: УНІАН
  Будівельний кран лежить перевернутий біля триповерхівки на столичній вулиці Лютеранській, 12. Стріла розбила скляний купол дому. Мешканці кажуть, також постраждала квартира пастора лютеранської церкви
Будівельний кран лежить перевернутий біля триповерхівки на столичній вулиці Лютеранській, 12. Стріла розбила скляний купол дому. Мешканці кажуть, також постраждала квартира пастора лютеранської церкви

У понеділок близько 17.10 5-тонний гусеничний кран упав на житловий будинок на вул. Лютеранській, 12 у Києві. Там розташований будівельний майданчик, за 200 м — Адміністрація президента.

— Ходив подивитися туди, коли ще видно було. Кран якраз упав на будинок, мешканці якого протестують проти цієї стройки, — говорить місцевий Віктор. Прізвища не називає. Близько дев'ятої вечора вигулює вівчарку на Лютеранській. — Із людьми згоден, через великий дом із підземним паркінгом усі сусідні можуть розвалитися. Тепер, може, закриють ту стройку.

Кран вантажопідйомністю до 25 т лежить боком на території будівництва площею 0,4 га. Вона огороджена зеленим парканом. Постраждала триповерхівка за 6 м. Її звели за проектом архітектора Володимира Ніколаєва 110 років тому. Світиться тільки на перших двох поверхах. У вікні, над яким звисає зламана стріла крана, темно. Будівництво охороняють двоє чоловіків у синій формі. Говорити відмовляються. З двору видно, що кран червоний. На ньому логотип українсько-французької будівельної компанії "Основа-Солфіс".

Адреса будівництва — вул. Лютеранська, 14. Тут дуже крутий схил. Усі будинки навколо внесені до реєстру історичних пам'яток. Київська компанія "ХХІ століття" планує до Євро-2012 звести тут 5-зірковий готель: 292 комфортабельні номери, два ресторани з обідніми терасами, двоповерховий фітнес-клуб, бальна зала, паркінг на 73 машини.

— Сколько мы воевали, обращались в суды, во всевозможные инстанции. Но все отметалось, пока не свалилось это чудовище на дом, — розповідає 74-річна Ірина Мішуніна з восьмої квартири постраждалого будинку. — Чогось подібного ми очікували. Добре, що жертв немає. Будувати на місці з таким рельєфом — абсурд. Вихватили маленький шматочок, усе розвалили, поспилювали дерева. У цей маленький клаптик землі хочуть втиснути 16-поверховий готель.

— Кран упав на скляний купол будинку. Це прямо над нами, — говорить 75-річна Кіра Сафонова із квартири №16. — Я в цей час якраз на вулицю вийшла, а діти та онуки всередині були, перелякалися дуже. Звук падіння був, наче вибух. Скло розсипалося на сходах аж до першого поверху. Купол був дуже гарний. Через нього сонячне світло в будинок потрапляло, як в оранжереї.

Деякі мешканці додають, що, ймовірно, постраждала квартира пастора лютеранської церкви на третьому поверсі.

Компанія-забудовник ситуації з краном не коментує. З будинку його зняли вночі.

Зараз ви читаєте новину «Біля Адміністрації президента на будинок упав кран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути