Ексклюзиви
пʼятниця, 08 червня 2007 07:01

Бійцівська собака всиновила кошенят

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Стаффордширський тер’єр Лора далі трьох метрів від ”прийомних” дітей не відходить. У собаки з’явилося молоко. Господарі вважають, що з ним котенятам може передатися бійцівський характер
Стаффордширський тер’єр Лора далі трьох метрів від ”прийомних” дітей не відходить. У собаки з’явилося молоко. Господарі вважають, що з ним котенятам може передатися бійцівський характер

У Харкові стаффордширський тер"єр Лора почала вигодовувати трьох кошенят. Вона не підпускає до них чужих людей, вилизує та годує своїм молоком.

Сім"ї Таран кошенят приніс сусід, 25-річний Андрій Занін.

— У мене кицька народила, а через два тижні пішла кудись і зникла. Що з ними робити, я не знав. Утопити не піднімалася рука. З піпетки довго не прогодуєш, бо я цілий день на роботі, а їм же треба по кілька разів давати, — розповідає Занін. У розпачі пішов до сусідів.

Ті погодилися забрати. Сказали, що у будинку всім місця вистачить. От тільки побоювалися, як зреагує собака.

— Лора раніше котів на дух не переносила. Я не одного рятувала, як забирався у наш двір, — пригадує господарка стаффорда 35-річна Наталя Таран.

Побачивши кошенят, Лора довго до них принюхувалася. Потім же почала їх вилизувати. Через кілька годин у собаки з"явилося молоко. Зголоднілі малюки відразу прилаштувалися до нової мами.

Таран каже, що про таке явище їх попереджав ветеринар. У собаки настало помилкове материнство. У такому стані Лора може будь-що сприйняти за своє потомство.

— Я одразу це зрозуміла, бо з нею вже був такий випадок. Тоді вона, правда, "всиновила" камінь, який валявся у дворі. Носила його в зубах, вилизувала, ледве забрали, — сміється Наталя.

Зараз Лорі — 10 місяців. Як для собаки, вона ще цуценя. Найкраще цій породі народжувати у три роки, кажуть ветеринари. Однак материнські інстинкти у тварин починають працювати набагато раніше. Далі, ніж на три-чотири метри, від кошенят Лора не відходить. Постійно прислуховується до всіх звуків. Господарі собаки думають, що з молоком тваринкам може передатися бійцівський характер.

Коли кошенята підростуть і зможуть самі їсти, Наталя збирається роздати їх по знайомих. Уже зараз охочих розібрати тварин хоч відбавляй, сміється жінка. Жителі міста їй дзвонять. Багато хто приходить подивитися на незвичну зоосім"ю. Називати котенят Наталя не буде. Каже, що це мають робити нові господарі, а то раптом ім"я не сподобається.

У селі Утішків Буського району Львівщини в сім"ї Анастасії Годи кицька Мурка вигодувала трьох білченят. Їх у лісі знайшли онуки жінки та принесли додому. У кицьки якраз померли кошенята, і вона взяла "прийомних" дітей.

Коли білченята підросли і перебралися на дерева, Мурка панікувала. Бігала внизу, нявчала і намагалася так само стрибати. Зараз вона годує сусідське кошеня, від якого відмовилась його мама.

Зараз ви читаєте новину «Бійцівська собака всиновила кошенят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути