пʼятниця, 28 листопада 2008 18:55

Безробітний спробував пограбувати банк

Автор: фото: ВЗГ ГУ МВС України в Полтавській області
  Пом’ята записка з погрозами залишилася у касирки, коли грабіжник утік із відділення ”Правексбанку” в Гадячі
Пом’ята записка з погрозами залишилася у касирки, коли грабіжник утік із відділення ”Правексбанку” в Гадячі

"Ваша сім"я у нас в руках. Якщо вам дорога вона, ви зараз мовчки в пакет грузите гроші і без "подарунків"! Через 20 хвилин ви заявляєте в мінтуру. Судьба ваших родичів у ваших руках! Любий кіпіш — прощайтеся з ними. Тихенько! У вас нема виходу". Таку записку разом із пакетом для виручки цієї середи поклав 36-річний Володимир

у віконце перед касиркою "Правексбанку" в райцентрі Гадяч на Полтавщині.

— Він зайшов до банку, навіть обличчя не прикривав, — каже Юрій Сулаєв із обласної міліції. — Записку показати наважився з третього разу. Спершу зайшов і запитав у працівників, чи продають тут долари. Потім вийшов покурити. Коли зайшов удруге, каса була зачинена. Після перекуру знову зайшов.

Коли касирка читала записку, до неї підійшла колега. Вона все зрозуміла, швидко зачинила віконце каси і натиснула кнопку виклику міліції.

Володимир вибіг із банку. За 30 хв. його затримали в барі за чаркою. Касири впізнали грабіжника.

Володимир живе із батьками, дружиною та двома дітьми в селищі Липова Долина Сумської області. Безробітний. За це батьки і дружина йому постійно дорікали. Як розповів затриманий слідчим, 26 листопада він прокинувся о п"ятій ранку і думав, де б заробити. Пізніше взяв аркуш паперу, кулькову ручку і пішов до бару.

— Там випив 150 грамів горілки і вирішив їхати в Гадяч. Від Липової Долини це за 30 кілометрів, — розповідає Яна Холодна із відділу зв"язків із громадськістю міліції Полтавщини. — Вийшов у центрі міста, зайшов у бар, випив ще 150 грамів і там написав записку із погрозами.

Спершу обійшов три банки — не наважився вимагати грошей. Вибрав "Правексбанк" у провулку. У цьому відділенні є охоронець. Він був на робочому місці, коли Володимир запитував про долари. Але де був під час спроби пограбування, не кажуть ані в міліції, ані в банку. Слідчі пояснюють: в установі є тривожна кнопка, тому охоронець не зобов"язаний сидіти на місці постійно.

Володимир перебуває під вартою. Йому загрожує від 2 до 7 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Безробітний спробував пограбувати банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути