вівторок, 27 лютого 2018 00:00

Без тепла лишилося понад 600 будинків

На вихідних в Україні почала знижу­ватися температура. У більшості областей опустилася вдень до 18 градусів морозу. На півночі, у центрі й деяких західних областях уночі доходила до -25°C. Найтепліше було на півдні — вночі до -14°C, удень до 8 градусів морозу.

24 лютого в Харкові сталася аварія на тепломережі. Без тепла залишилися понад 600 будинків, школи, дитячі садки та лікарні. Мережу полагодили за добу. Однак трапилося два повторні прориви труб. Станом на обід 26 лютого без централізованого опалення були п'ять лікарень, три школи, сім дитсадків та дитячий будинок.

— Медичні заклади і дитбудинок обігріваємо повітряними тепловими гарматами. Для людей вирішили розгорнути пункти обігріву в спортивних залах шкіл, — говорить Ігор Терехов, перший заступник харківського міського голови.

Міська влада проведе службове розслідування щодо аварій. До його завершення керівників підприємства "Харківські теплові мережі"не звільня­тимуть.

У Києві 24–25 лютого був сильний снігопад. Комунальна техніка працювала в посиленому режимі. Автомобілі, які їй заважали, евакуйовували.

В Одесі через сніг 26 лютого закрили школи та частину дитячих садків. У місті очікують посилення морозів й значні снігопади, кажуть синоптики.

Низькі температури триматимуться до кінця тижня. На сході, півночі й у центрі очікуються хуртовини. Подекуди вночі буде до -25°C.

Зараз ви читаєте новину «Без тепла лишилося понад 600 будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути