Ексклюзиви
понеділок, 06 серпня 2007 07:00

Атомники почистять річку в Рівному

Єдину річку Рівного вперше почистять спеціальною технікою. Відновлення річища Усті обійдеться міській владі у 10 млн. грн.

— Річка майже перетворилася на болото. Ще п"ять років тому я ловив тут щук, а тепер навіть жаби перевелися, — бідкається 43-річний рівнянин Андрій Телепень. — Вода каламутна, зелена й смердюча. Купатися в Усті не дозволяю навіть своїй собаці.

Річка давно втратила здатність до самоочищення через бетоноване дно. Якість води у ній найнижчого, п"ятого класу. Щодоби обласний центр зливає в неї 80 тис. кубометрів стічних вод, а очисні споруди не оновлювали понад 40 років.

Цієї весни міські комунальники нарахували в Усті два десятки очисних труб із приватних будинків. У такий спосіб рівняни економили на каналізації та зливали відходи у річку.

— Більшість труб уже відрізали, людей оштрафували, — запевняє головний комунальник міста Юрій Собчук, 49 років.

Розчищати річище погодилося управління будівництва Хмельницької атомної електростанції. Для цього атомники привезуть земснаряд. Роботи розпочнуть через місяць.

Зараз ви читаєте новину «Атомники почистять річку в Рівному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути