Ексклюзиви
середа, 18 червня 2008 07:13

Арештували мера Алушти Володимира Щербину

  Мер Алушти Володимир Щербина під час засідання Печерського райсуду Києва 16 червня 2008 року
Мер Алушти Володимир Щербина під час засідання Печерського райсуду Києва 16 червня 2008 року

13 червня в Криму заарештували мера Алушти Володимира Щербину і його заступника Вадима Попова. Їх підозрюють у хабарництві.

За три дні Печерський райсуд Києва ухвалив рішення тримати посадовців під вартою. Їх відвезли до столичного слідчого ізолятора N13 на вул. Лук"янівській. Утримуватимуть там два місяці.

За версією правоохоронців, у травні цього року мер із заступником вимагали $50 тис. у представника філії "Кримігросервіс". Взамін обіцяли видати дозвіл на встановлення ігрових павільйонів на набережній. Згодом суму хабара зменшили до $20 тис.

— Ніяких грошей від "Кримігросервісу" чи його посередників я не отримував, — запевняє на суді Володимир Щербина, 54 роки. — У моєму сейфі знайшли 2 тисячі 200 доларів. Вони були призначені для фінансування поїздки міської дитячої футбольної команди на змагання.

Щербина каже, за два місяці його попереджали про прослуховування телефонних розмов і можливий арешт. Він запевняє, що не винен.

В Алушті обговорюють іншу версію. Мовляв, Володимирові Щербині помстилися за знесення розважального комплексу "Робінзон", який стояв на пірсі набережної. Таке рішення мерія ухвалила на початку року.

Зараз ви читаєте новину «Арештували мера Алушти Володимира Щербину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути