вівторок, 29 березня 2011 10:22

Антон Гусєв загинув під двотонним дашком

Автор: фото: Ігор ТКАЧЕНКО
  Дільничний (у центрі) оглядає місце на вулиці Кольцова, 5 у Донецьку, де обвалився дах під’їзду. Під плитою загинув чоловік
Дільничний (у центрі) оглядає місце на вулиці Кольцова, 5 у Донецьку, де обвалився дах під’їзду. Під плитою загинув чоловік

Приблизно о першій ночі 24 березня обвалився дашок під'їзду на вул. Кольцова, 5 у Донецьку. Під 2-тонною плитою загинув 21-рiчний Антон Гусєв.

Компанія випивала в під'їзді. Антон попрощався з друзями, хотів іти додому. Жив у сусідньому будинку з матір'ю. Заочно вчився в торговельному технікумі, працював на фабриці.

— Я чула сміх, а потім наче вибух, — розказує жителька будинку Наталія. — Хлопці були в шоці. Сусіди, які вибігли на вулицю, не відразу зрозуміли, що під плитою хтось лежить. Рятувати там було нiкого — Антон помер.

— Навіс над другим під'їздом в такому ж аварiйному стані. Стійки проржавіли, значить, козирок ось-ось обрушиться. Під балконами теж ходити небезпечно. Жодного разу не робили ремонту. При такій роботі міських комунальних служб усіх потрібно саджати по вертикалі — аж до мера. А вони ціни на послуги підвищують, — сивий чоловік дивиться на уламки плити.

27 вересня торік у Донецьку бiля 9-поверхiвки на вул. Куйбишева, 202 залізобетонна плита впала на дітей. Двох школярів привалило, п'ятеро встигли втекти. 13-рiчний Костянтин Яник помер у лікарні. 14-рiчний Олександр Голуб дістав багато переломів, тріщину в черепі, травму хребта й таза. За наказом донецького мера Олександра Лук'янченка, в місті перевірили усі козирки над під'їздами. Відремонтували 185. Дашок на Кольцова, 5 визнали таким, що не потребує ремонту.

У четвер 24 березня о десятій ранку обвалився цегляний мур  готелю "Козацький" навпроти майдану Незалежності в Києві. Загинув 16-річний Володимир Сидоренко. Він стояв на тролейбусній зупинці на вул. Михайлівській.

— Мені повезло. Я на тому місці завжди чекаю тролейбус, а сьогодні наче щось відвело, — показує на зупинку 78-річна Лариса Волоська. — Відійшла на кілька метрів. І в цей час обвалилася стіна.

— На зупинці стояло 15–20 чоловік. Коли посипалася цегла, піднялося стільки пилу, що нікого не було видно. Потім із куряви почали вибігати люди, — розказує 25-річний Сергій. Він живе в сусідньому будинку. — Я був на балконі. Дивлюся — летить глиба і падає на дроти, а потім на хлопця. У стіні дирка залишилася зо 2 метри.

Прохід на Михайлівську перекривають. Рятувальники оббивають стіну, цеглу кидають на тротуар. Зрізують з асфальту металевий каркас зупинки і переносять убік.

— Ми підійшли до потерпілого. Пацан лежав уже мертвий. З рота та з носа кров тече, — продовжує Сергій. — Офіціанти ресторану накрили тіло білою скатертиною.

Рух на Михайлівській перекривають більше як на 3 год.

— Я не спеціаліст. Але можу сказати точно, що між кирпичами практично немає роствору. Через це й обвалилося. Коли строїли, пропили цемент, — говорить киянин 48-річний Олексій Онищенко.

Керівництво готелю "Козацький" коментувати ситуацію відмовляється.

9-поверхівку звели 1983-го. Востаннє будинок перевіряли сім років тому. Виявили, що потребує ремонту. Його так і не почали.

Зараз ви читаєте новину «Антон Гусєв загинув під двотонним дашком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути