середа, 22 червня 2016 05:20

Як має називатися міжнародний аеропорт?

Міжнародному аеропорту "Бориспіль" можуть присвоїти ім'я авіаконструкторів Ігоря Сікорського або Олега Антонова, художника Казимира Малевича чи автора тексту українського гімну Павла Чубинського. У Верховній Раді зареєстрували чотири постанови. Перед голосуванням проведуть громадські слухання.

Анатолій Федорчук, 56 років, мер міста Бориспіль Київської області:

— Головне, аби в назві залишили "Бориспіль". Бо обговорюють можливість прибрати. Наша міськрада чотири роки просить присвоїти летовищу ім'я Чубинського. Цей видатний поет, етнограф і юрист народився в нашому місті. Тут покоїться його прах. Аж ніяк не Малевич, який прожив тут два роки і жодного відношення не має ні до міста, ні до аеропорту.

Юрій Власов, 67 років, голова Асоціації пілотів і власників повітряних суден:

— Аеропорт має носити ім'я Сікорського. Він — засновник української авіації. Перший вертоліт — його. У світі майже всі аеропорти названі на честь видатних осіб.

Олеся Драшкаба, 38 років, ­художник-графік:

— Україна дала світові багато геніїв. Але неможливо перебільшити вигоди від надання аеропорту імені Малевича. Його картини змінили уявлення про світ. Не було б ні айфона, ні сучасної архітектури чи електронної музики, якби Малевич не запропонував відмовитися від форми. Треба повідомити світові, що Малевич — українець. Він себе ним завжди вважав.

Григорій Мельничук, 32 роки, голова Ради урбаністики Києва:

— Україна — авіаційна держава. ­Доречніші імена авіаконструкторів. "Борисполю" — Сікорського, бо це всесвітньо відомий бренд, "Жулянам" — Антонова, засновника української авіафірми.

Зараз ви читаєте новину «Як має називатися міжнародний аеропорт?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути