Ексклюзиви
субота, 31 травня 2008 07:00

800 українських дітей установили рекорд

У дитячому центрі "Артек" у Криму відпочивальники травневої зміни встановили світовий рекорд із непрофесійного хорового співу. 800 дітей за п"ять днів вивчили і заспівали чотири пісні українською, російською, англійською та латинською мовами. Цього тижня заявку прийняли до Книги рекордів Гіннеса.

Концерт менше ніж за тиждень підготувала автор проекту "Музичний табір" із США Констанція Фортунатто.

— Вона впевнена, що у кожної дитини можна відкрити талант до музики. Її авторська методика дозволяє протягом п"яти днів навчити дітей без музичної підготовки співати у хорі, грати на скрипці, арфі, гітарі, сопілці, — розповідає генеральний директор "Артека" Борис Новожилов.

— Більшість дітей не вміли співати. Деякі вперше взяли в руки скрипку чи флейту, — згадує вінничанка 16-річна Настя Педорченко, яка відпочивала в "Музичному таборі". — Ми здивувалися, як так усе виходить. Спочатку не повірили, що нас можна навчити.

2001-го "Музичний табір" стартував у США. В Україні цей проект вперше запустили в "Артеку" торік у травні. Тоді співало 400 дітей.

— Я вчу різними методами: через слух, погляд, почуття та емоції, — каже Констанція Фортунатто. — Завдяки такій комбінації, діти вчаться швидко. Вони повністю занурюються в музику.

Американка каже, що працювала з дітьми в різних країнах. Але тільки в українських помітила особливу співучість.

У день встановлення рекорду з Києва приїхав 39-річний Ігор Підчибій, представник проекту "Книга рекордів України". Після виступу він оголосив про реєстрацію музичного рекорду.

— Ми були такі раді, що півночі не спали, і потім до кінця зміни ще співали ці пісні. Ми вже були спєтая команда, — Настя Педорченко показує знімок. — Нам роздали ось цю спільну фотографію. Правда, чомусь заборонили фотографуватися з Фортунатто.

Зараз ви читаєте новину «800 українських дітей установили рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути