середа, 26 жовтня 2011 06:15

73 людей евакуювали під час пожежі

Жителі двох квартир на п'ятому та четвертому поверхах будинку на просп. Перемоги, 129, в місті Маріуполь на Донеччині, вже дев'ять днів не можуть повернутися до своїх помешкань. Там досі сиро. Їх залило водою, коли рятувальники гасили пожежу в трикімнатці зверху. Затопило також решту квартир включно до другого поверху. Туди люди вже почали заселятися.

— Усе мокре було. У 92-й квартирі, яка під згорівшою, чорна вода з тиждень капала зі стелі на дивани, столи, крісла. Все негодне стало, а був євроремонт зроблений, — каже російською головний інженер приватного підприємства "Ваш двір" Світлана Щєпіна, 46 років. — Із постраждалої квартири виносили рештки й вичерпували воду три дні.

Пожежа в дев'ятиповерхівці сталася 17 жовтня близько дев'ятої вечора. Тоді евакуювали 73 жителів. 14-річний Микита Матвійчук загинув. Його бабусю, 63-річну Тетяну Матвійчук, із важкими опіками відвезли у лікарню.

Почалася пожежа з кімнати підлітка.

— Ми були в нічній зміні з чоловіком. Дочка Аня на лєснічній клєтці з женіхом стояли. Розказувала, що спочатку світло мигнуло в під'їзді, потім погасло. Почула крик з квартири. Вбігли, побачили, що бабушка горить, — каже 38-річна Ольга Артеменко, донька Тетяни Матвійчук. — Вибила двері в комнату Нікіти. Найбільше горів угол, де телевізор стояв. Думаю, напруга скакнула, а Нікітка саме в той момент його включав, от той і вибухнув.

Зараз ви читаєте новину «73 людей евакуювали під час пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути