Ексклюзиви
середа, 14 липня 2010 08:01

50-річна Ганна Копанишин народила вдесяте

— Років 20 тому кожна п"ята породілля була багатодітною. П"ять–шість дітей була норма. Народжували і в 40, і в 50. Сьогодні велика рідкість — народити стільки дітей і немолодою знову наважитися, — розповідає Володимир Солощенко, завідувач акушерського відділення Львівської обласної лікарні.

5 липня він приймав пологи у 50-річної Ганни Копанишин з села Боберка Турківського району Львівщини. Дівчинка завважки 4 кг і 52 см на зріст — її десята дитина.

Ганні Григорівні робили кесарів розтин. Після операції у палаті біля неї були старші доньки — Марія та Оксана. Пресу до матері вони не пускають. Говорять, що сестру назвуть Богданою. У новонародженої четверо братів і п"ять сестер. Найстаршій 27 років, наймолодшій 10.

За місяць до пологів Ганну Копанишин поклали на збереження. У Володимира Солощенка народжувала вдруге.

— 12 років тому працював у районній лікарні в Турці. Приймав пологи в Ганни. Тоді народжувала шосту дитину, — згадує Володимир Іванович.

У породіллі є онук — 12-місячний Микола, син доньки 22-річної Марії.

— Це дуже роботяща сім"я, — розказує сусідка Копанишиних, 35-річна Стефанія Славич. — Мають зо два гектари поля, на ньому трудяться. Роботи не мають, а дітям раду треба дати. Василю 48 років, інвалід. Якби дали Гані звання матері-героїні, мала б допомогу. Але приїжджали комісії, дивилися на дітей, писали, а грошей не дають. Вони вже втомилися ходити по установах і вибивати, що належить. Самі собі раду дають. Недавно більший будинок купили. То Надя, старша дочка, в Москву поїхала на заробітки, аби з боргів вийти.

Зараз ви читаєте новину «50-річна Ганна Копанишин народила вдесяте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути