пʼятниця, 09 липня 2010 02:17

42 приватні будинки залило у Дніпропетровську

 

— Зонтик с сумки не вылаживаю второй месяц — все время сильные дожди, — розповідає "ГПУ" жителька Луганська Ірина Шербакова, 35 років. — У понеділок їхала маршруткою, опівдні почалася страшна злива й град. Дороги в центрі затопило, у житловому районі Кам"яний брід — величезне озеро. Біля речового ринку було води до колін. Люди ходили босоніж, маршрутки ледь їздили. Кілометр ми їхали хвилин 40.

Ураган поламав у Луганську дерева, пошкодив лінії електропередач. У приватному секторі затопило підвали.

Того ж дня буревій пронісся Дніпропетровськом. У місті залило 42 приватні будинки, вісім квартир у двоповерхівках і 102 присадибні ділянки. Із Ленінського району з підтоплених будинків відселили дев"ять сімей. Сотня домів залишилися без світла, від двох довелося відімкнути газ. Через падіння дерева на лінію електропередач від удару струмом загинув 34-річний чоловік.

Через зливи вище критичного піднявся рівень води в річці Дунай. Це може призвести до прориву водозахисної греблі в районі міста Рені на Одещині. Під загрозою підтоплення — близько 10 тис. жителів із 18 населених пунктів Дунайського басейну.

Обробленої статистики щодо опадів упродовж липня українські гідрогеологи поки що не мають. У червні найбільше опадів випало в Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Миколаївській, Закарпатській, Тернопільській, Херсонській областях. Там їх кількість перевищує середню місячну норму в 1,5 — 3,5 раза.

Найменше опадів у червні фіксували в Донецькій, Луганській, Київській, Дніпропетровській, Харківській, Сумській та Чернігівській областях. Їх було менше за середньомісячну норму.

Зараз ви читаєте новину «42 приватні будинки залило у Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути