середа, 19 вересня 2012 05:30

17 квартир обгоріли в столітньому будинку

Автор: кадр відео з сайта www.unian.ua
  17 вересня рятувальники спускають чоловіка з паралізованою ногою з балкона другого поверху палаючого будинку на вулиці Адмірала Лазарєва, 27 в Одесі
17 вересня рятувальники спускають чоловіка з паралізованою ногою з балкона другого поверху палаючого будинку на вулиці Адмірала Лазарєва, 27 в Одесі

17 вересня в Одесі рятувальники 2 год. гасили триповерхівку в Малинівському районі на вул. Адмірала Лазарєва, 27. Постраждали 17 квартир на останньому поверсі.

— Пожар был повышенного ранга. Когда наши приехали, начали сразу эвакуировать людей. Спасли 10 человек. Одну бабушку вынесли на руках, дедушку с парализованной ногой по веревкам спустили, — розказує Сергій Дідковський, начальник прес-служби обласного управління надзвичайних ситуацій. — Це стара частина міста. Будинкам тут понад 100 років. Зведені з очерету й дерева всередині.

24-річна Ганна Білка близько другої пополудні поверталася додому. Із чоловіком, батьками, сестрою та її родиною мешкає в трикімнатці на третьому поверсі.

— Батьки були за містом на відпочинку, а сестра з чоловіком та малим — у Карпатах. Я кинулася по сходах рятувати речі. Пожежники не хотіли пускати. Двічі кричали, що туди не можна, — розказує російською телефоном у вівторок. — Доки виносила майно, вогонь уже перекинувся на нас. Але я врятувала майже все, що було всередині — речі, техніку, телевізор, килим. Чоловік із роботи прибіг, допомагав.

Інші мешканці також виносили пожитки й складали на вулиці, доки пожежа була невелика. Потім рятувальники нікого не пускали. Навколо будівлі зібралися півсотні людей і слухали, як падають дошки, шифер, стіни та дах.

— Коли зайшли після всього, побачили, що в квартирі стіни пішли тріщинами через воду, якою гасили. Горище вигоріло, стелю потрібно буде всю міняти. Ще згоріли лічильники, світла немає. А телефони чомусь працюють. Найбільше у нас постраждали сусіди з 37-ї квартири. Там усе згоріло. Знаю, що працівники жеку розмістили їх у якомусь готелі. Ми та інші люди спали в будинку. Когось до себе взяли мешканці перших двох поверхів, — продовжує Ганна. — До ночі заносили всі речі в одну кімнату, яка вціліла. Спали там же. Близько третьої на даху з'явились якісь люди із ліхтариками. Коли ми закричали, вони втекли. Думаю, то були мародери.

В адміністрації Малинівського району наступного після пригоди дня про допомогу потерпілим не говорять.

— Сегодня руководства нет. В районе президент открывает садик, они все там, — каже секретарка.

Рятувальники ще не мають версій причин пожежі.

Зараз ви читаєте новину «17 квартир обгоріли в столітньому будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути