пʼятниця, 27 жовтня 2017 00:00

12 дітей отруїли аерозолем "Перець"

24 жовтня об 11:00 через підозрілий запах евакуювали учнів і вчителів зі школи №9 міста Ужгород. Викликали поліцейських, рятувальників, лікарів і працівників газової служби. Випарами отруїлися 12 школярів, троє — у реанімації.

— Учні скаржилися на подразнення у горлі, запаморочення, нудоту, потемніння в очах. Реакція дітей не була схожа на отруєння природним газом. Школярі бачили двох юнаків, які щось розпилили і втекли, — розповідає 30-річна Тетяна Щоголева з поліції Закарпатської області. — Хуліганів знайшли. Обом по 16 років, один — учень цієї школи. Опитали їх у присутності батьків. Вони зізналися — розпилили балончик аерозолю "Перець", аби справити враження.

— Дев'ятикласник розпилив газ, щоб помститися однокласникам, — каже 47-річний Костянтин Черкай, батько двох учнів ужгородської школи №9. — Його постійно цькували за те, що з бідної сім'ї. Напередодні мав гарячу перепалку з однокласниками. Він непоганий хлопець, вчиться посередньо. Газ не мав куди виходити, тому піднявся з першого поверху на верхні.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за статтею хуліганство із застосуванням предметів, спеціально пристосованих або заздалегідь заготовлених для заподіяння тілесних ушкод­жень.

— Хлопцям могло загрожувати до семи років в'язниці. Але статтю змінять, бо загрози життю потерпілих немає, — кажуть у поліції.

25 жовтня навчання відновили.

Зараз ви читаєте новину «12 дітей отруїли аерозолем "Перець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути