В японських ресторанах традиційно низькі столи. Сидіти там потрібно на колінах. Проте через велику кількість туристів, які не звикли до таких традицій, декілька років тому в ресторанах біля столів роблять дірки в підлозі, в які можна поставити ноги.
У японських закладах харчування завжди потрібно роззуватись. "У кожному ресторані є невеличка кімната з ящиками. В останні потрібно ставити взуття та зачиняти на ключ, - розповідає туристка Катерина Діденко, дівчина щороку близько місяця подорожує Японією. - Ключі в кожному ресторані різні: можуть бути в формі ромба, квадрата чи трикутника".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японський мініатюрний автомобіль складається під час паркування
За словами туристки, японці — дійсно дуже "просунуті" в новітніх технологіях. Так, у ресторанах на кожному столі є планшетні комп'ютери. Завдяки їм не потрібно чекати офіціанта, щоб зробити замовлення. Відвідувач може вибрати будь-яку страву, а офіціант її вже тільки приносить. Меню в планшетах буває або одномовне — лише японською, або двомовне — японською та англійською.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картини з японського бісеру довше залишаються яскравими
У деяких японських ресторанах клієнт може власноруч готувати обрану страву. Для цього перед ним на столі ставлять чан та приносять усі інгредієнти. Зазвичай відвідувачі готують страви з м'яса, грибів та водорослів. Для такого приготування також видають спеціальні палички — утричі більші за звичайні.
"Їдять японці виключно їжу з моря: рибу, водорослі, молюски тощо. Також завжди повинен бути рис. Адже, як кажуть японці, день без рису — даремно прожитий день", - додає Катерина Діденко.
Коментарі