Ексклюзиви
пʼятниця, 19 березня 2021 12:50

В Малайзії їла найсмачніше морозиво - мандрівниця
11

Малайзія - країна яскравих кольорів
Фото: надала Оксана Лозинська
Малайзія - країна яскравих кольорів
Малайзія - країна яскравих кольорів
Малайзія - країна яскравих кольорів
Малайзія - країна яскравих кольорів

Малайзія - приклад того, як багато різних етнічних груп можуть порівняно мирно вжитися на одній території. Про це розповіла Gazeta.ua письменниця і викладачка Оксана Лозинська, яка кілька років тому здійснила кількамісячну подорож Південно-Східною Азією.

"У Малайзії я була в столиці Куала Лумпур. Це місто, куди мені вдалося вилетіти з Непалу після землетрусу. Гарна країна, відома серед туристів, які подорожують Азією. Мультикультурна і мультиетнічна. Приклад як стільки різних груп можуть порівняно мирно вжитися на одній території. Більшість мусульман, хоча є представники й інших віросповідань. Іслам - державна релігія, у державних школах - обов'язковий предмет", - повідала письменниця.

"Памятаю, як була здивована, що на вулицях в містах можна побачити молодих дівчат у стильних мусульманських хустках. Дивувала картинка, що лише хустка, а весь інший одяг міг бути довільним - джинси, кросівки. Те саме стосувалося навіть маленьких дівчаток: голівки покриті хустками, одяг - різний. У Малайзії я їла найсмачніше у світі морозиво. Гарний сад метеликів, зоопарк, парк орхідей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Храми стоять у вологому тропічному лісі в обіймах дерев – письменниця про Камбоджу

Стала очевидицею індійського весілля, яке вразило кольорами, поведінкою молодих, відкритістю до нас, туристів", - розповіла Оксана Лозинська.

Малайзія розташована в самому серці Південно-Східної Азії, за площею близька до Японії та має населення понад 26 млн осіб. Країна розділена на 2 основні області: півострівна, обмежена Таїландом, Малаккською протокою і Південно-Китайським морем, і Східна Малайзія, 2 штати якої - Саравак і Сабах - розташовані на острові Борнео, Калімантан, і відокремлені від півострова 800-кілометровою смугою Південно-Китайського моря.

Попри стрімкий розвиток Малайзії в сучасну епоху, вона як і раніше залишається поліетнічною, багатомовною і мультикультурною країною. Мультикультуралізм є найважливішим фактором економічного і політичного життя Малайзії. Тут є все - від піщаних пляжів, широких річок і безкрайніх лісів до височенних хмарочосів і широких швидкісних автомагістралей: Малайзія не обманює очікування гостей і туристів.

Зараз ви читаєте новину «В Малайзії їла найсмачніше морозиво - мандрівниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути