Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2012 19:01

У Росії на трасах промишляють рекетири

28-річний мандрівник Олександр Воробйов об'їздив австостопом Східні райони Росії. Розповідає, що підвезти безплатно водії стають охоче, однак на дорогах там небезпечно — промишляють грабіжники і рекетири.

"Чим далі на схід, тим люди більш суворі. І вже моторошно стає. В шахтарських регіонах люди просто ворожі. Якщо в центральній Росії – Краснодар. Ростов – все дуже класно, то з Челябінська і Магнітогорська хочеться виїхати якомога швидше. Відчуття небезпеки прийшло тоді, коли минули Алтайський край: спали в наметі на узліссі, і хтось постійно бігав навколо, грюкали двері автівок. Потім дізналися, що на цьому місці чергують повії, і водії з усієї області їдуть туди, щоб зняти дівчину. Плюс там процвітає рекетирство. На дорогах від Мурманська до Владивостока досі є люди, які зупиняють машини, вимагають гроші і ріжуть водіїв, наприклад, у Челябінській області, в Магнітогорську – там просто піпєц. В Алтаї місцеві розповіли нам, що бандити вночі оточили з обох боків трасу, на якій стояли вантажівки, і постріляли всіх водіїв, які спали в машинах. Нам просто щастило. І тим не менше, водії тут не бояться брати автостопників. Нас рятує зовнішність – величезні наплічники і туристське спорядження. Однак, я сам бачив, що деякі водії в Росії возять з собою справжні пістолети, у всіх є ножі", - поділився мандрівник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Шипіт автостопом їхали 20 машинами

Олександр розповів, що не брав із собою навіть газових балончиків.

"Ми, автостопники, не беремо з собою зброї, не маємо навіть газових балончиків. Вважаємо, що в разі небезпеки завжди є спокуса скористатися зброєю. А так нам лишається рятуватися і сподіватись тільки на свій язик, і це найкраще", - наголосив Воробйов.

Однак, вночі в Росії водії зупинятися бояться, і тому мандрівникам доводилося ночувати взимку в наметі.

"Вночі стоп не пройде. Водії не беруть пасажирів. Бояться. Якось взимку ми їхали з Москви і опинилися вночі на трасі. Снігові кучугури сягали пояса, але нас із дівчиною ніхто не брав. Тому довелося довго копати яму в кучугурі, щоб спершу стати, а потім звільняти місце, щоб поставити намет. У нас були тільки спальні мішки, які допускають температуру до нуля градусів. Тому ми з моєю дівчиною гріли одне одного. Так довелося ночувати в дорозі 5 днів. Машини не спинялися: це було під Смоленськом, на трасі М-1 "Москва - Мінськ". Вдень стопилося краще", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артем Захарченко об"їздив автостопом усю Україну

Особливо легко, за словами мандрівника, стопити в Башкірії.

"Зупинявся майже кожен, але водії думали, що просимо підвезти за гроші. Коли ми пояснювати, що стопом, все одно підвозили. Лише зрідка вдалося домовитись із ними за 50 російських рублів", - розповів Олександр.

Зараз ви читаєте новину «У Росії на трасах промишляють рекетири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути