вівторок, 21 серпня 2012 13:01

У Ліберії жінки двічі на місяць змінюють зачіски
13

Ліберійки люблять ошатно вдягатися
Фото: Фото: Аріна Кантоністова
Новий одяг можуть собі дозволити лише заможні
Дівчата найчастіше носять модний одяг

Кожна жителька африканської країни Ліберія що два тижні навідується до перукаря.

"У місцевих жінок коси свої дуже коротенькі і ріденькі. Тому вони часто собі вплітають дреди. Їх неймовірна кількість видів. Або нашивають собі натуральні коси, чи наклеюють синтетичні. Вони себе дуже люблять. Можуть годинами розглядатися у дзеркалі. Похід до перукаря - ритуал, який не порушують. Вони навіть сміються, якщо хтось візьме ліберійку з нетутешніх. Він одразу має розраховувати на постійні витрати на красу", - розповідає Лілія Чорнишова, яка три роки живе у Монровії, столиці Ліберії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До однотонного трикотажу одягають великі та яскраві аксесуари

Українка переїхала до Африки з чоловіком, який відкрив тут азартний бізнес.

"Перукарні в країні на кожному розі. Аби відкрити салон, достатньо вийти на вулицю, і поставити стільці. Тут все просто. Один раз спробувала таки заплести собі косички. Якщо для місцевих то могло коштувати п'ять доларів, мені завалили ціну в п'ятдесят. Я їх робила заради інтересу. Проносила чотири дні і зняла", - зауважує Лілія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До блузки одягають два тоненькі паски

Молоді ліберійки одягаються у сучасний одяг. Багатьох можна побачити в лосинах та джинсах. Заміжні, зазвичай, ходять замотані у довгий шмат різнокольорової тканини. Її також використовують, як "кенгуру" для носіння дітей.

"У неділю більшість жінок одягають біле. У цей день ходять до християнських церков. У білому — така традиція. В країні також багато мусульман, тому нерідко зустрічаються жінки у паранджі", - зауважує Чорнишова. Одяг та взуття в Ліберії частіше пропонують ношений, який передають гуманітарною допомогою з Америки. Є кілька магазинів з новим. Але там скуповуються лише заможні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів'янки одягаються краще за парижанок - Кензо Такада

Середня зарплата в республіці $ 30-40.

Подорож до Ліберії стала можливою завдяки Департаменту преси та зв'язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України.

Зараз ви читаєте новину «У Ліберії жінки двічі на місяць змінюють зачіски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути