понеділок, 27 травня 2013 13:39

У чорногорських ресторанах не роблять суші та картопляне пюре
10

Фото: Фото: Уляна Тимків

Сергій і Ліда медовий місяць провели в Чорногорії.  "Ми не обирали спеціально країну. Обоє за кордоном не були, тому було байдуже куди їхати, головне – якісний сервіс, доступна ціна і хороший відпочинок. Подруга, яка працює в одному з туристичних агентств Львова підібрала нам "гарячі" путівки до Чорногорії на 11 днів і 10 ночей", - пояснює молодий чоловік.

"Путівка коштувала 600 євро з дворазовим харчуванням, але по в'їзді до Чорногорії ми відмовились від харчування і нам повернули з путівки 170 євро. Готували собі їжу самі", - продовжує.

"Хоч і їхали навмання, я задоволена відпочинком, адже ми побачили не тільки Чорногорію, а були й на екскурсіях у Хорватії. Жили в місті Будва, - каже Ліда. – Не сподобалось мені тільки те, що там все кишить котами, мене це страшенно дратувало, бо я і так недолюблюю котів, плюс алергія. Коти стали неприємною несподіванкою. Дивним для нас було вуличне покриття – з каменю, відшліфоване до блиску туристами".

"Дивно було, що вікна в будинках там закривають жалюзями, таким, як у нас двері в магазинах, – продовжує Сергій. – У кожному дворі ростуть ківі, виноград. А хлібо-булочні вироби, які виставляють в кінці кожного дня на вулицю поруч з магазинами, мабуть, дивують кожного українця. Місцевих на вулиці не зустрінеш. Всі, хто працює в сфері послуг, - серби. Їх легко відрізнити – чорногорці дуже високі, до двох метрів зросту. Місто цілковито курортне,  живе з туризму. Чорногорці не працюють взагалі. У них навіть є 10 золотих правил щодо роботи та відпочинку: людина народжується втомленою, тож у житті мусить відпочивати; відпочивай вдень - щоб вночі спати; якщо захотілося попрацювати, сядь, подумай, відпочинь, — минеться; не працюй – робота вбиває; люби ліжко своє, як самого себе; якщо хтось відпочиває - допоможи йому; роби мінімум, а решту справ перекладай на інших; від роботи можна захворіти; якщо їсть та п'є  приєднуйся, якщо хтось працює - відійди, не заважай; прохолода - це благо, від відпочинку ще ніхто не помирав. Я коли дізнався про це, не міг втримати подиву, от як важко живеться чорногорцям".

"Втім слід сказати, що хоч чорногорці бояться роботи і майже весь найманий персонал у них серби, була ситуація, що викликала повагу до жителів країни. Якісь туристи з Києва лаяли на рецепції дівчину-сербку, то господар готелю вийшов і змусив невихованих гостей вибачитись за непристойну поведінку і матюки", - додає Сергій.

"На дискотеках тут дуже спокійно, майже ніхто не танцює, лише попивають коктейлі. До речі, за вхід у нічний клуб не треба платити, тільки є умова – треба купити випивку. Ціни нормальні. Ми придбали біжутерію за 5 євро, пляжну сумку за 10 євро, велетенський рушник за 14 євро. Є відкриті ринки: харчові, з сувенірами, з одягом. Якщо продає власник, можна торгуватись", - зауважує хлопець.

"Пляшка мінеральної води 0,7 євро, на пляжі – 1,5 євро, - продовжує перелік цін дівчина. - Морозиво коштує одне євро, за шаурму треба віддати два з половиною євро. У ресторанах ми шукали суші, ніхто не розумів, що ми хочемо. Картопляного пюре там немає у меню. Нам  сподобалось теляче в'ялене м'ясо пршут, кілограм коштує 65 євро. За пиво "Нікшечко" треба викласти 0,7 євро за півлітра та 1,2 євро – за 2 літра. Не повірите, в магазинах продається самогон "Лоза"! Літрова пляшка - 10 євро".

Зараз ви читаєте новину «У чорногорських ресторанах не роблять суші та картопляне пюре». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути