понеділок, 25 червня 2012 17:13

У Братиславі можна пообідати в НЛО
9

Фото: Фото надане Ольгою Щобак

"Туристи даремно оминають наймолодшу столицю Євросоюзу — Братиславу, у Словаччині є на що подивитися. Можна цікаво спланувати подорож — відвідати Будапешт, потім Відень, а з Відня за годину доїхати до Братислави.  Колись між цими містами навіть курсували трамваї"  -  каже львів'янка Ольга Щобак.

У Братиславі варто відвідати старий центр міста, Президентський Палац, замок на горі  - Братиславський  Град, Кафедральный собор Святого Мартіна.

Найцікавішою атракцією для туристів є відвідування унікального ресторану — НЛО або  UFO watch.taste.groove. В рік там буває більше 200 тисяч туристів. Ресторан є частиною Нового мосту, збудованого ще за соціалістичної епохи через річку Дунай. Це найдорожчий ресторан міста з хорошим оглядовим майданчиком, видимість з якого — більше 100 кілометрів. Збудований у формі літаючої тарілки, до якої з однієї опори веде швидкісний ліфт, з іншої — сходи на 430 сходинок. Вхід — 6.5 євро, діють знижки.

Випити каву у ресторані можна за 5 євро, пиво — від 3 євро,  пообідати -  від 15 євро. Найгарніший краєвид з ресторану — уночі. Туалети в ресторані мають одну прозору стіну з видом на місто.

Найбільш дратує місцевих жителів, коли їх запитують, де саме знімався відомий фільм жахів "Хостел". За сценарієм, неподалік Братислави діяла організація, яка викрадала людей, та за гроші дозволяла мільйонерам знущатися та вбивати їх. Насправді епізоди фільму знімалися в Чехії. У Словаччині навіть заборонили прокат фільму через надмірну жорстокість та псування іміджу країни.

Купувати сувеніри бувалі туристи радять у крамницях, а не на базарах. Дуже багато дерев'яних виробів, ляльок із тканини, кераміки. Із напоїв везуть наливки та пиво "Злати Фазан".

Пообідати в кафе можна за 5-10 євро, випити пива — за 1, 5 євро. Міський транспорт — трамваї та тролейбуси, квиток коштує 50 євроцентів за 5 хвилин у дорозі. Вигідно купувати денні проїзні.

Українська та словацька мови схожі між собою  - є слова - "Добри день", "дякую", "просим" и "до видення".

Зараз ви читаєте новину «У Братиславі можна пообідати в НЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути