середа, 03 серпня 2011 13:10

У Фінляндії відкрився ресторан, який працює на сонячних батареях

У Фінляндії відкрився ресторан, який працює на сонячних батареях

у Фінляндії відкрився ресторан, обладнання якого працює на сонячній енергії.

Заклад став сюрпризом для європейських гурманів. Альтернативний ресторан, створений фінським знавцем кулінарії Антто Меласніемі і барселонським дизайнером Марті Гюіксе - меню в цьому закладі громадського харчування безпосередньо залежить від примх погоди, оскільки кухонне обладнання працює на великих сонячних батареях.

Тому, якщо в сонячний день відвідувачам подають біфштекси та іншу гарячу їжу, то в похмурий доводиться обходитися салатами та іншими стравами, які не потребують теплової обробки.

Концепція пересувного "ресторану сонячної кухні" поєднує гастрономічне мистецтво, дизайн і турботу про навколишнє середовище, а відвідувачі можуть отримати задоволення не лише від знайомства з шедеврами місцевого шеф-кухаря, а й від споглядання підготовки ресторану до обслуговування й приготування страв.

Дебют "сонячного ресторану" відбувся минулої весни на міланській Триєнале, після чого гламурна польова кухня почала переможний хід по Фінляндії, де її бачили вже в семи містах, у тому числі за Полярним колом. До середини серпня ресторан діє в Гельсінкі, а потім перебереться до Стокгольма, де буде працювати лише кілька годин на день, і у випадку сонячної погоди порадує шведських гурманів своєю незвичною кулінарією.

Зараз ви читаєте новину «У Фінляндії відкрився ресторан, який працює на сонячних батареях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути