субота, 12 травня 2012 09:00

Ресторан Лобановського частував відвідувачів "Шевою" і "Бангурою"
19

Фото: фото: Тарас ПОДОЛЯН

Донька  тренера київського "Динамо"  Світлана Лобановська  має ресторан  у Козині за Києвом.

"Ми вирішили відкрити ресторан ще за татового  життя  (Лобановський помер 10 років тому, 13 травня 2002 року – Gazeta.ua) , бо наша дача  невеличка двоповерхова дача не  вміщала усіх гостей. Взяли тут невеликий шматок землі, всього 14 соток і зробили цей заклад. До нас стало заходити все більше людей і заклад став на зразок спортивного клубу.  Тато теж був тут із гравцями, --показує  фото батька".

Ресторан називається "Dynamo  Home". Один із залів оформлений під спортивний паб. Всюди вимпели, кубки, прапори, фотографії.

"У нас не закритий клуб, ми раді усім відвідувачам. Є люди, які навмисно приїздять подивитися, дізнатися щось про тата, то проводимо ще й екскурсії. У пабі можна подивитися футбол. У нас гарна апаратура, тому  ефект як від справжнього стадіону".

Куток прикрашає передня частина "запорожця".

"Перша татова машина – "москвич" , але ми  такого не знайшли, тому виставили "запорожця". Він в принципі недалеко пішов від "москвича", - розповіла жінка.

На капоті машини – старі гумові іграшки – фігурки футболістів радянських команд. Їх збирала Світлана, коли була маленькою.

"Я з дитинства люблю футбол. І шкодувала, що нема жіночого".

Світлана зізнається, що витрати будівництво ресторану взяв на себе  Валерій Васильович.

"Тоді це були не такі великі кошти. Зраз мені вже пропонували   продати  заклад за великі гроші, але я ніколи не погоджуся. Тут же зібрана історія нашої родини".

Раніше  до меню закладу входили страви із спортивними назвами: "Шева", "Зідан", "Збірна", "Динамо",  "Бангура", "Фанати".

"Зараз ми хочемо  запровадити спортивні назви лише  в  пивному меню.  А страви мають називатися якось демократично як у всіх ресторанах.  Бо наприклад, до фуагри спортивна назва просто не личить".

Один із залів закладу носить назву "У метра". Як і  паб,  оформлений у спортивному стилі. На стелі – автографи гравців  київського "Динамо". Біля кожного лампочка.

"Ми називаємо стелю "Зоряним небом "Динамо", - підсумувала жінка.

Зараз ви читаєте новину «Ресторан Лобановського частував відвідувачів "Шевою" і "Бангурою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути