Ексклюзиви
неділя, 14 квітня 2013 22:52

Трнаву називають словацьким Римом
20

Собор святого Миколая

Словацьке місто Трнава знаходиться на заході країни. Має населення близько 70 тисяч населення. Трнаву вважають одним із найстаріших та найкрасивіших міст Словаччини.

Добиратися до міста дуже зручно з Братислави. Автобуси та поїзди ходять зі столиці із завидною регулярністю. Поїздка займе менше години. Автовокзал і залізнична станція у Трнаві знаходяться поряд і зовсім близько до центра міста.

До Братислави поверталася потягом. Квиток обійшовся в 2,18 євро. Очікувала побачити щось на зразок українських електричок, а коли на платформу приїхав двоповерховий велетень, аж остовпіла. Дорога зайняла 47 хвилин. InterCity долає цю відстань за 25 хвилин, але квиток коштує 5 євро.

Трнава є резиденцією архієпископа, тому її часто називають словацьким Римом. Певний час місто було релігійною столицею Угорського королівства. Пізніше у Трнаві заснували перший на території королівства університет.

Однією з головних пам'яток міста є собор святого Миколая. Його оригінальні чорні вежі видно здалеку.

"Собор є візитною карткою нашого міста. Він дуже красивий, але потребує реконструкції, а грошей на це немає, - розповідає місцевий житель. - У лівій частині храму є статуя Божої Матері, яка створила диво під час епідемії чуми. У розпал хвороби жителі міста пронесли статую вулицями міста. Того дня не померла жодна людина, а наступного чума пішла на спад.

Ще ми пишаємося тим, що Трнава стала першим на території Словаччини населеним пунктом, яке отримало статус вільного королівського міста."

І правда, напис "Trnava – slobodn? kr??ovsk? mesto" бачила навіть на стадіоні місцевого "Спартака".

Загалом, у Трнаві є чимало неймовірно красивих костелів, в які варто хоча б заглянути одним оком. Трнавська фортеця свого часу була однією з найкращих у Центральній Європі.

Також у Трнаві знаходиться найстаріший в країні міський театр.

Зараз ви читаєте новину «Трнаву називають словацьким Римом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути