четвер, 11 квітня 2013 00:02

Замок Девін охороняє собака
15

Руїни замку Девін є одним з народних символів Словаччини. Вони розташовані в одному з районів Братислави. Найкраще туди добиратися з центру столиці або від центрального залізничного воклазу. Один із автобусів зупиняється просто перед входом у замок.

Мені не пощастило. Я приїхала у Братиславу наприкінці березня. Туристів у замок пускають з квітня по листопад. Ворота були замкнені і біля них висіла табличка - "Об'єкт охороняється собакою". Прочитавши напис вирішила не нариватися і не лізти через мур.

Я та такі самі інші невдахи просто гуляли навколо скелі, на якій височіють руїни замку. Особливо виділяється Дівоча вежа. А внизу річка Морава впадає у Дунай. Досить мальовниче місце, навіть коли навколо все покрите снігом і дерева ще не розпустили листя.

Девін має давню історію. Пам'ятає ще кельтів та римлян. Замок почергово переживав періоди розквіту та занепаду. Його навіть підривали війська Наполеона. Так, про всяк випадок. Відродження Девіну відбулося завдяки словацьким націоналістам, які зробили із нього пункт патріотичного паломництва. Зображення замку друкували на монетах.

У всіх туристичних путівниках по Братиславі гостям столиці радять відвідати замок. Мені у готелі видали листівку (до слова, українською мовою) з детальним описом маршрутів до найцікавіших місць міста. Девін йшов відразу після центру.

Біля самого замку розташовані готель, кілька магазинів і кафешок. Ще одна цікава річ — смітник з одноразовими пакетиками для собачок. У Словаччині господар зобов'язаний прибрати за домашнім улюбленцем, якщо той "відзначився" під час прогулянки. І люди це дійсно роблять. Бачила, як дівчина вигулювала собачку і тримала в руках такий пакетик.

Зараз ви читаєте новину «Замок Девін охороняє собака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути