середа, 06 січня 2021 12:56

"Розповідає історію появи перших п'яниць". Команда тревелу показала античну мозаїку на Кіпрі
7

Ведуча знайшла древню мозаїку
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Ведуча знайшла древню мозаїку
Ведуча знайшла древню мозаїку
Ведуча знайшла древню мозаїку
Ведуча знайшла древню мозаїку

Команда тревел-шоу відправилася до міста на південному заході Кіпру - Пафос, якому більше 2,5 тис. років.

Ведуча "Орла та Решки", яке показує "Новий канал", Юлія Коваль у черговому випуску показала древню та цінну частину міста. У цьому місці народилася богиня Афродіта, проповідував Апостол Павло та жив оратор Цицерон. Ведучу зацікавила і древня мозаїка, яка вважається одним з найцінніших артефактів.

"Раніше на цьому місці фермер просто саджав картоплю. Саджав і не задумувався, аж поки плугом не зачепив один твердий шматок. Це й виявилась дуже древня мозаїка, яка у ІІ-ІІІ ст. н.е. прикрашала підлоги храмів та будинків заможних жителів древнього Пафосу. Але виглядає все так, наче мозаїку зробив майстер приблизно років 20-30 тому. Це просто дивовижно, адже збереглись навіть кольори", - розповіла Коваль.

Кожна мозаїка має сенс і приховану історію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий Зайцев сходив на полювання з беркутом за $1 тис.

"Одна з мозаїк називається "Виноробство". Вона розповідає історію появи перших п'яних людей. Як все відбувалось: бог вина Діоніс пригостив виноградом та розказав секрет, як робити алкогольний напій царю Ікаріосу. Але тоді це був ще нікому не відомий напій і цар вирішив спочатку пригостити своїх рабів і подивитись, як це працює. Раби скуштували, потім у них стало паморочитись у голові, з'явилось незрозуміле самопочуття, тож вони подумали, що цар їх отруїв. Під станом алкогольного сп'яніння забили його до смерті", - сказала ведуча.

Ведуча тревелу Анастасія Івлєєва поділилася локаціями Кіпру, які варто відвідати на острові. Під час чергового випуску "Орла та Решки. Дівчата", який показує "Новий канал", Івлєєва розповіла, що окрім релаксу, варто приїхати в Кіпр заради цікавих місць. Вона назвала 3 найкращі локації острова.

Зараз ви читаєте новину «"Розповідає історію появи перших п'яниць". Команда тревелу показала античну мозаїку на Кіпрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути